Česká společnost Cryptelo vydala vlastní kryptoměnu, která za pár dní vybrala 20 milionů Kč

Michal PtáčekMichal Ptáček

cryptelo
0Zobrazit komentáře

Kryptoměny jsou obrovským celosvětovým fenoménem, který se zvyšující se popularitou neuniká už ani pozornosti tuzemských subjektů. Tak jako v případě české technologické společnosti Cryptelo, která vyvíjí vlastní technologii na šifrované ukládání a přenosy dat.

Česká firma se totiž rozhodla vydat vlastní kryptoměnu pod zkratkou CRL, která v předprodeji, jenž začal v 19. ledna, prodala přes 25 milionů tokenů v hodnotě jeden milion dolarů, v přepočtu tedy cca 20 milionů Kč. Celý předprodej pak mají tvůrci v plánu ukončit, jakmile se počet prodaných tokenů vyšplhá na 100 milionů s tím, že veřejnost bude mít možnost tokeny nakupovat pro ukončení předprodeje.

1

Přečtěte si takéTvůrce populárního Chameleon Run Ján Ilavský pracuje na novém titulu pro virtuální realituTvůrce populárního Chameleon Run Ján Ilavský pracuje na novém titulu pro virtuální realitu

Hodnota samotného tokenu pak závisí na tom, jak platforma Cryptelo funguje. Kupující tedy vydělávají tehdy, když se hodnota Cryptelo tokenů zvyšuje, respektive čím více lidí bude s Cryptelo měnou manipulovat a čím více lidí bude využívat Cryptelo produktů, tím hodnota této měny poroste.

„Po ukončení prodeje vlastníkům tokenů umožňujeme s naší kryptoměnou volně nakládat a prodávat je. Naše tokeny jsou volně obchodovatelné za jinou digitální měnu, třeba bitcoiny,“ říká ředitel společnosti Cryptelo Martin Baroš.

„Krypto svět má dnes mnohem širší využití než jen investice do digitální měny. Bitcoin je nejznámější kryptoměnou. Často je spojován pouze s investicí, ačkoliv se mu podařilo proniknout do reálného světa a lze za něj přímo nakupovat běžné služby, což ostatní digitální měny zatím neumožňují. Naše kryptoměna CRL je určena pro úhradu služeb Cryptelo platformy, tím se stane motorem pro aktivity v bezpečných šifrovacích prostředích,“ dodává Baroš.

Samotné tokeny lze nakupovat prostřednictvím populární kryptoměny Ethereum, založenou programátorem Vitalikem Buterinem s tím, že finální plán je vybrat v předprodeji a prodeji 12 milionů dolarů, v přepočtu cca 241 milionů Kč.

cryptelo1
Celkovým cílem v rámci ICO je pak dle tvůrců Cryptela, kteří si v minulosti prošli smíchovským akcelerátorem StartupYard, otevřít platformu vývojářům a společnostem na celém světě a umožnit jim jednoduchou implementaci šifrovaného ukládání dat a také využití správy klíčů založené na kryptografii a blockchainové technologii.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym