Český Creative Dock spustil startup Kontakto, chytrou aplikaci na správu firemních kontaktů

Nela VítováNela Vítová

ikontakto

Projekt Kontakto

0Zobrazit komentáře

Creative Dock se chystá začátkem léta spustit novou aplikaci Kontakto, která bude mít za úkol firmám usnadnit správu, sdílení a využití kontaktů. Nový startup firma vyvíjí v rámci dceřinné společnosti Creative Ventures, která zastřešuje veškeré vlastní projekty Creative Docku.

Aplikace funguje na principu sbírání dat z emailové komunikace, jejich třídění a ukládání do databáze. Nasbíraná data poté doplňuje také o informace z veřejně dostupných online zdrojů, analyzuje a na základě toho je schopna najít například i nové obchodní partnery.

07E3E1A4-A4C5-4D83-A038-475EDDB07B7F

Přečtěte si takéApple začne nabízet předplatné novin a časopisů za jednorázovou měsíční cenuApple začne nabízet předplatné novin a časopisů za jednorázovou měsíční cenu

„Aplikace Kontakto by měla sloužit jako ultimátní firemní databáze, kde najdete všechny lidi, se kterými kdy byla firma v kontaktu. Ke každému z nich se navíc automaticky doplní profil z veřejně dostupných online zdrojů. Kontakto tak má velký potenciál v oblasti business developmentu, projektového řízení a třeba i HR,” vysvětluje vedoucí projektu Pavel Zábrodský.

Také dodává, že za důležitý rys považují tvůrci snadnou práci s aplikací. „Musí být intuitivní a přirozeně spolupracovat se službami, které už naši zákazníci používají. To bude další z jejích výhod.“ Kontakto funguje obecně na podobném principu jako například služby typu Hunter či ClearBit, ty byly zdarma a později začaly obrovskou databázi nabízet v placených plánech.

office

Tzv. textový mining a automatizační procesy jsou hlavní metody, které Kontakto využívá pro sběr a evidování kontaktů. Za jejich tvorbou stojí v Creative Docku tým BigData.

„Základem je třídění informací, aby aplikace poskytovala relevantní data. Z profilu lidí v Kontakto se dozvíte, kde a na jaké pozici člověk pracuje, co je jeho profesní doménou, s kým a kvůli čemu už s vaší firmou přišel do styku nebo dokonce na jakých externích akcích jste se mohli potkat,“ komentuje vedoucí týmu BigData, Aleš Machander.

Kontakto však nebude fungovat pouze jako samostatná mobilní aplikace, bude zde také možnost ji integrovat do webových prohlížečů a CRM řešení. Nyní je ve fázi MVP (Minimum Viable Product) a je uživatelsky testováno. Prodávat by se mělo začít začátkem léta.

O Creative Ventures

Společnost Creative Ventures vznikla jako inkubátor startupů Creative Docku, které nejsou vyvíjeny na zakázku pro jiné firmy. Ve svém portfoliu má především služby fungující na jednoduché online platformě jako například Zonky, Sečteno, Single Case nebo KupNajisto (dnes Lymet) nebo půjčovnu aut mezi lidmi HoppyGo.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym