Bývalý prezident USA Barack Obama uzavřel s Netflixem smlouvu o natáčení vlastních seriálů

Filip HouskaFilip Houska

1D437469-3FC8-462E-82ED-F10739060555
0Zobrazit komentáře

Začátkem března se objevily informace o tom, že bývalý prezident Spojených států amerických Barack Obama má spolupracovat s Netflixem na produkci vlastních tematických pořadů. Neexistovalo však žádné oficiální potvrzení jak z Obamovy strany, tak ze strany společnosti stojící za nejrozšířenější službou pro streaming filmů a seriálů. To se nyní mění a Obama oznamuje, že s Netflixem uzavírá několikaletou produkční smlouvu.

V rámci sjednané, blíže nijak nespecifikované smlouvy má bývalý prezident USA spolu s manželkou Michelle Obama produkovat pro Netflix obsah týkající se témat a problémů, které se snažil během svého úřadování v letech 2009 až 2017 zohledňovat. K těmto účelům založil pár i dedikovanou produkční společnost Higher Ground Productions.

postcardstop

Přečtěte si takéS tímto nástrojem si lze za pomoci jednoduchého přetahování vytvořit vlastní šablonu emailuS tímto nástrojem si lze za pomoci jednoduchého přetahování vytvořit vlastní šablonu emailu

Podle Obamy se jedná o „skvělou příležitost, jak zviditelnit a přiblížit širšímu publiku příběhy a zážitky lidí, se kterými se během působení ve veřejném sektoru potkal“. Což ostatně Obama okomentoval i pro deník The New York Times:

„Doufáme (spolu s manželkou Michelle, pozn. red.), že vybereme takové talentované, inspirující a kreativní jedince, kteří budou schopni propagovat větší empatii a porozumění mezi lidmi a kterým my pomůžeme se sdílením jejich příběhů s celým světem.“

Barack Obama se svou manželkou Michelle

Chystaný filmový a seriálový obsah má být založen na formě dokumentárních sérií, nicméně zatím není známo, o čem konkrétně budou pojednávat. Stejně tak jsou utajovány i bližší detaily uzavřené smlouvy, zejména ty finanční. Odhaduje se však, že spolupráce mezi bývalou hlavou USA a Netflixem může atakovat hranice až desítek milionů dolarů, a to vzhledem ke smlouvám, které byly dříve uzavřeny s velkými jmény světové umělecké scény.

Výhra pro Netflix

I když Baracka Obamu na americkém prezidentském postu vystřídal Donald Trump, stále se jedná o osobnost s velkým vlivem na celý svět. A z toho může těžit hlavně Netflix, čítající přes 125 milionů aktivních uživatelů, který by si tímto krokem mohl příjít nejen na slušné výdělky a další nárůst diváků, ale také například zvýšenou prestiž.

7A35BA05-9279-4FD5-ACF2-48FFF11758C0

Foto: Nick Krupffer (Flickr); NASA HQ PHOTO (Flickr); Netflix

Diskuze (0)

Novinka

Anonym