Fitbit se spojuje s Googlem za účelem přesného odesílání zdravotnických dat lékařům

Filip HouskaFilip Houska

776E9897-4048-4932-814C-D8137423A9C4
0Zobrazit komentáře

Fitbit je opět o krok blíže, aby se z výrobce fitness náramků stal důležitým hráčem na poli moderního zdravotnictví. Poté, co tato kalifornská společnost investovala miliony dolarů do startupu Sano vyvíjejícího přenosná čidla pro měření cukrovky, ohlašuje partnerství s Googlem. S ním chce pracovat na lepší dostupnosti zdravotních dat na dálku.

Partnerství Fitbitu a Googlu spočívá zejména v cloudovém nástroji Google Cloud Healthcare API, který gigant z Mountain View od března letošního roku oficiálně nabízí ostatním firmám. Díky této platformě bude moci Fitbit lépe integrovat nasbíraná data uživatelů do zdravotnického systému, což by v ideálním světě výrazně zefektivnilo konkrétní postupy lékařů během online diagnóz a lepší sestavení přesných profilů pacientů.

kellner

Přečtěte si takéPPF Petra Kellnera investovala 1,7 miliardy Kč do britského cestovatelského startupuPPF Petra Kellnera investovala 1,7 miliardy Kč do britského cestovatelského startupu

Vedle obecného lékařství, ke kterému CEO Fitbitu James Park stále více inklinuje a považuje jej za „budoucnost firmy“, se velký důraz klade i na detekci a přesnější diagnózy možných nástupů cukrovky nebo hypertenze u uživatelů. K tomu má sloužit služba Twine Health od stejnojmenného startupu, který se v únoru stal součástí Fitbitu.

product photography of versa in box classic and Special Edition

Nejnovější zařízení od Fitbitu – chytré hodinky Versa

Modernizace zdravotnictví v podání hlavního konkurenta

Důležitým hráčem na poli moderního zdravotnictví založeného na novodobých technologiích je i Apple se svými hodinkami Apple Watch. Ty například dokáží velice přesně diagnostikovat začínající cukrovku, s 80procentní přesností mají rozpoznat spánkovou apnoi a téměř stoprocentně poznají, zdali má majitel zvýšený krevní tlak. Nehledě na to, že se má v útrobách cupertinského giganta vyvíjet speciální aplikace pro měření hladiny cukru bez nutnosti vpichů jehel.

3E44FF98-A46A-42AF-B5B8-6A663273C4D1

Jedna z medicínských iniciativ Applu – zjišťování nepravidelného srdečního rytmu, respektive atriální fibrilace

Foto: Fitbit Press Kit; Apple Newsroom

Diskuze (0)

Novinka

Anonym