Nový Deadpool 2 v kinech vyřadil Avengers: Infinity War z pozice aktuálně nejvýdělečnějších filmů

Nela VítováNela Vítová

deadpool2
0Zobrazit komentáře

V pátek 18. května se v amerických kinech představil druhý díl filmu Deadpool, jehož prodeje byly za první víkend druhé nejsilnější v historii filmů s ratingem R (do 17 let pouze v doprovodu dospělé osoby, pozn. red.) a sesadil tak z první příčky aktuálně nejvýdělečnějších filmů poslední pokračování Avengers s podtitulem Infinity War. Dle odhadů Deadpool 2 v kinech za úvodní víkend utržil celosvětově 301 milionů dolarů, respektive 6,5 miliardy korun. V USA pak 125 milionů dolarů.

Není však divu, že filmoví znalci kladou na novinku vysoké nároky. Prvnímu dílu z roku 2016 se totiž podařilo utržit celkově téměř 800 milionů dolarů a za první víkend v USA pak 132 milionů. Novinka, jejíž tvorba stála studio Century Fox přibližně 110 milionů dolarů, zatím od díváků sklízí pozitivní kritiku a film většina lidí doporučuje. Dlouho očekávané Avengers: Infinity War, jejichž premiéra proběhla před několika týdny, se po tomto víkendu poprvé od premiéry dostávají na druhé místo.

avengersinfinitywar

Přečtěte si takéNovinka Avengers: Infinity War vydělala v kinech za pouhých 10 dní miliardu dolarůNovinka Avengers: Infinity War vydělala v kinech za pouhých 10 dní miliardu dolarů

Avengers: Infinity War se podařilo za necelé čtyři týdny vydělat 1,8 miliardy dolarů, což s největší pravděpodobností Deadpool 2 nepřekoná, ale i tak se začíná spekulovat o natáčení třetího dílu, který by ze snímku udělal výdělečnou trilogii. V pokračování příběhu fiktivní komiksové postavy od Marvelu se v hlavní roli představil opět Ryan Reynolds, tentokrát však ve spolupráci s režisérem Davidem Leitchem, jedním z režisérů filmu John Wick z roku 2014.

avengersinfinitywar

Foto: Falcon

Avengers: Infinity War

Tim Miller, tvůrce dílu prvního, měl prý s Reynoldsem kreativní neshody, a proto se na pokračování nepodílel. Antihrdina Deadpool v očekávaném pokračování chrání mladíka cestujícího v čase před zápornou postavou jménem Cable, kterého ztvárnil Josh Brolin. Nechybí ani Julian Dennison, Morena Baccarin nebo Zazie Beetz, která se opět představuje v roli Domino.

Foto: Twentieth Century Fox

Diskuze (0)

Novinka

Anonym