Radim Jančura prodává za miliardu korun prodejce letenek a zájezdů Student Agency

jancura

Radim Jančura, zakladatel Student Agency a RegioJet

0Zobrazit komentáře

Brněnská firma Student Agency, která vznikla v roce 1996 v rukou Radima Jančury, je po dlouhá léta jedním z předních prodejců letenek a zájezdů, později i poskytovatel autobusové dopravy, která se postupem času přesunula pod sesterskou firmu RegioJet, provozující také vlakovou dopravu. Jančura i přesto nyní zvažuje odprodej Student Agency, a to až za miliardu korun.

Informuje o tom server iHNed.cz s odkazem na dokument shrnující nabídku investorům, dle které se odhaduje hodnota transakce na zmíněnou miliardu korun. Firma ovšem zatím transakci odmítá. V případě, že by se obchod finálně dokončil, bude mít Jančura v rukou už pouze RegioJet, který provozuje autobusovou a vlakovou dopravu v Česku a po Evropě. Již dříve se totiž zbavil dalšího ze svých byznysů, konkrétně pražské taxislužby Tick Tack, kterou prodal skupině Taxi Praha.

pavlik

Přečtěte si takéDavid Pavlík přechází z vývoje ve SpaceX do vedení českého miliardového startupu Kiwi.comDavid Pavlík přechází z vývoje ve SpaceX do vedení českého miliardového startupu Kiwi.com

Pod Student Agency jsou aktuálně mimo prodeje letenek přes Letenky.cz či Studentagency.cz a zájezdů na Dovolena.cz také vzdělávací pobyty prostřednictvím portálů Jazykovepobyty.cz a Pracovnipobyty.cz. V roce 2017 dosáhly tržby společnosti 17 milionů eur, respektive 437 milionů korun se ziskem před odečtením daní a úroků ve výši 5 milionů eur, tedy 128 milionů korun.

studentagency

Peníze z prodeje by měly sloužit na další expanzi RegioJetu a provozní kapitál. RegioJet totiž bude na svůj další vývoj potřebovat množství finančních prostředků, které mu mají pomoci k převzetí dotovaných dálkových spojů, které až dosud zajišťovaly České dráhy. RegioJet ročně přepraví zhruba 16 milionů zákazníků po celé Evropě.

Foto: RegioJet

Diskuze (0)

Novinka

Anonym