Česká skupina Bidli chce na Fundliftu vybrat 10 mil. Kč pro výstavbu developerských projektů

Michal PtáčekMichal Ptáček

fundlift-mm

Investiční platforma Fundlift.cz

Česká crowdfundingová platforma Fundlift, která umožňuje lidem přes internet investovat do ambiciozních firem a startupů, spouští jednu ze svých zatím největších kampaní. Na platformu totiž dnes zamířila realitní skupina Bidli, která chce investorům zprostředkovat možnost zafinancovat výstavby developerských projektů.

Prvním z nich je výstavba zhruba 204 bytových jednotek v nízkoenergetických rodinných trojdomech ve městě Smiřice u Hradce Králové. Právě na první fázi výstavby 54 jednotek, respektive na její zahájení, chce společnost využít finanční podpory investorů z Fundliftu a vybrat minimálně 10 milionů Kč, za které nabízí tříleté dluhopisy se 7% ročním úrokem a osobním ručením Jiřího Lejnara, majoritního akcionáře BIDLI holding, a.s.

elonmuskxx

Přečtěte si takéTesla propustí 9 % zaměstnanců, výrobu Modelu 3 to ale ohrozit nemáTesla propustí 9 % zaměstnanců, výrobu Modelu 3 to ale ohrozit nemá

„Developerské projekty jsou směr, kterým se již nějakou dobu díváme. Bidli je holdingová entita, jejíž schopnost splácet závazky plynoucí z dluhopisů nezávisí pouze na úspěchu financovaného rezidenčního projektu, ale na výkonnosti všech dceřiných společností holdingu. Navíc jsou dluhopisy ručené osobním ručením pana Lejnara, což jen potvrzuje fakt, že tým Bidli svému záměru věří a nechce své investory zklamat,“ dodává k nové kampani Radek Musil, CEO Fundliftu.

Do skupiny Bidli aktuálně spadá hned několik firem a projektů: realitními kancelářemi Reality IQ a RSH Reality počínaje (loni prodáno 3 300 nemovitostí), vertikálami specializujícími se na výrobu nábytku a stavbu domů konče.

bidli

„Byť má Bidli holding spoustu dceřiných společností, tak to nejsou firmy, které by byly vedené zvlášť. Sice má každá z nich svého ředitele a produktové manažery, nicméně business budujeme u všech firem společně. Všichni naši poradci, které nazýváme také průvodci na cestě za vlastním bydlením, nabízejí všechny služby všech dceřiných společností skupiny Bidli,“ dodává ke struktuře Jiří Lejnar, předseda představenstva BIDLI holding, a.s.

Kampaň, ve které se Bibli během prvních pár hodin vybralo přes 2,9 milionů korun najdete zde.

bidi-i

Firma na Fundliftu během pár hodin vybrala téměř 3 miliony Kč