Revolut se chystá spustit funkci pro obchodování s akciemi bez provizních poplatků

Filip HouskaFilip Houska

revolut11
0Zobrazit komentáře

Gigant na poli digitálního bankovnictví Revolut plánuje do své aplikace přidat další užitečnou funkci. Vedle možnosti nákupu a prodeje kryptoměn, které byly před nedávnem doplněny o Ripple a Bitcoin Cash, chystá integraci speciální platformy pod označením Wealth pro obchodování s běžnými akciemi.

S uvedenou funkcí budou mít uživatelé, včetně těch českých, ke kterým se služba tohoto londýnského fintech startupu oficiálně dostala minulý měsíc, možnost obchodovat s akciemi společností kótovanými na britských a amerických burzách. Může se tedy jednat například o Spotify nebo Dropbox, které na burzu vstoupily letos, a samozřejmě stovky dalších velkých společností.

34410772-1B71-4266-877B-260A55E306A6

Přečtěte si takéMiliardový startup na půjčování elektrických koloběžek Bird chystá expanzi do EvropyMiliardový startup na půjčování elektrických koloběžek Bird chystá expanzi do Evropy

Klíčovou výhodou platformy Wealth má být absence jakýchkoliv poplatků za provizi během nákupu a prodeje akcií ze strany uživatele. Aby na této funkci mohl startup v čele se spoluzakladatelem Nikolayem Storonskym alespoň nějak vydělávat, chce získávat peníze zejména z měsíčního předplatného ve výši 7 liber, maržových obchodů, smluv o půjčce cenných papírů a úroků z účtů.

„Po mnoho let byli lidé od obchodování s cennými papíry odrazováni vysokými poplatky a složitým rozhraním různých platforem. Nyní se tedy zaměřujeme na to, aby byly investice levné, jednoduché a zcela mobilní,“ dodává pro server CNBC Storonsky k ohlášené službě, na níž bude možné obchodovat také s opcemi nebo burzovně obchodovanými fondy (ETF).

revolut

Nákup kryptoměn v appce Revolutu

Revolut plánuje tuto platformu do své mobilní aplikace zakomponovat a zpřístupnit uživatelům (nejprve těm prémiovým) v průběhu příštího roku. Tím opět rozšíří své zaměření, jež primárně spočívá v globálních platbách bez směnných poplatků.

Evropský Robinhood

Ve Spojených státech obdobná platforma, kterou chystá Revolut, již pár let funguje a využívají ji až 4 miliony Američanů. Jmenuje se Robinhood a stojí za ní stejnojmenný startup, jehož valuace se odhaduje na 5,6 miliardy dolarů.

robinhood

Nyní je otázkou, zdali se Revolutu, který čítá přes 2 miliony aktivních uživatelů (včetně minimálně 30 tisíc lidí z Česka), podaří podobný úspěch, jaký byl dosažen právě Robinhoodem, který i přes velmi pohodlné finanční zázemí sbírá další a další investice. Není ovšem dostupný na evropském trhu a Revolut naopak na ten americký teprve postupně přichází.

Foto: Revolut; Robinhood

Diskuze (0)

Novinka

Anonym