Seznam.cz koupil majoritní podíl v rádiích Expres a Classic

Michal PtáčekMichal Ptáček

sezn
0Zobrazit komentáře

Česká internetová jednička Seznam.cz uskutečnila další akvizici na mediálním trhu. Za zatím neupřesněnou částku totiž kupuje majoritu ve společnosti Voice of Prague, která provozuje rádiové stanice Expres FM a Classic, jejichž posluchačská základna se pohybuje v řádu nižších desítek tisíc posluchačů.

„Mohu potvrdit, že do naší společnosti Voice of Prague, mateřské firmy rádií Expres FM a Classic Praha, vstoupil 67 procenty strategický investor, mediální holding Seznam.cz“, řekl pro ČTK jeden z původních majitelů rádií David Šimoník

Seznam.cz ve společnosti získává 67% podíl, 33 procent dle serveru Médiář pak nadále drží společnost Duck Sauce. Zástupci české internetové jedničky plánují oznámit konkrétnější detaily akvizice na plánované tiskové konferenci 13. června.

expres

Expres FM

Z pohledu Seznamu se samotná akvizice každopádně jeví jako velmi chytrý tah. Obě dvě rádia se totiž soustředí na prémiovější a bonitnější cílovou skupinu posluchačů a Seznam této základny bude chtít s velkou pravděpodobností využít pro propagaci obsahu ze svých Seznam Zpráv a nedávno spuštěné Televize Seznam.

Zatímco Expres FM se profiluje jako metropolitní rádio se zaměřením na současnou, ale zároveň nemainstreamovou hudbu, rádio Classic se naopak zaměřuje na jazz, swing a klasiku.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym