Mission: Impossible – Fallout hlásí nejlepší první víkend z celé série. Vydělalo 153 milionů dolarů

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

mission-impossible-6-fallout-tom-cruise
0Zobrazit komentáře

Začátkem července mu sice bylo 56 let, ale i přesto se nebojí nových výzev. Herec Tom Cruise o uplynulém víkendu vstoupil do kin s již šestým pokračováním populární série Mission: Impossible s podtitulem Fallout a překonal s ní všechny dosavadní rekordy. V USA film vydělal během prvního víkendu 61,5 milionu dolarů, globálně pak celkem 153,5 milionu dolarů, tedy přes 3,4 miliardy korun.

Stejně jako by se dalo říct, že Tom Cruise s věkem zraje, platí to také o Mission: Impossible. Nejnovější špionážní akce s agentem Ethanem Huntem navíc táhla také v zahraničí, kde při startu do celkových 153,5 milionu přidala 92 milionů dolarů.

Nejlépe si do té doby vedl pátý díl Ghost Protocol se 131,5 miliony dolarů. Pouze ve Spojených státech pak druhý díl z roku 2000 vydělal za první víkend necelých 58 milionů dolarů. Do České republiky dorazí šestý díl ze série Mission: Impossible, která se již nejednou natáčela i právě v Česku, oficiálně až 2. srpna.

O tom, že se nejnovější díl s nestárnoucím Tomem Cruisem povedl, svědčí i dosavadní hodnocení. Na populárním internetovém agregátoru filmových recenzí Rotten Tomatoes má aktuálně Mission: Impossible – Fallout 97 %. To je nejvíce jak ze všech filmů v sérii, tak také všech snímků s Tomem Cruisem. Také ČSFD hlásí velmi slušných 92 %, byť zatím hodnotilo jen pár desítek diváků, kteří film viděli.

Pro Toma Cruise to jsou velmi dobré zprávy. Jeho poslední filmy jako Barry Seal: Nebeský gauner, Jack Reacher: Nevracej se nebo reboot Mumie stály obrovské peníze, ale v pokladnách už tak veselo nebylo. Do šestého Mission: Impossible, který stál 178 milionů dolarů, ale dal Cruise opět všechno, což nakonec odnesl i zlomenou nohou. Jak je jeho zvykem, odmítl ve většině případů kaskadéra a točil všechny akční scény sám.

leia

Přečtěte si takéV novém dílu Star Wars se díky dosud nevyužitým záběrům objeví i Carrie Fisher jako princezna LeiaV novém dílu Star Wars se díky dosud nevyužitým záběrům objeví i Carrie Fisher jako princezna Leia

„Byl tu hlad po něčem skutečném a vzrušujícím,“ uvedl pro Variety Kyle Davies z filmového studia Paramount, pro které je Mission: Impossible hlavním pokladem. „Je v tom něco zvláštního a surového, když víte, že režisér a herecká hvězda dali všechno do toho, aby pro diváky vytvořili skvělou zábavu,“ nezapomněl Davies vedle Cruise zmínit také režiséra a scénáristu v jedné osobě Christophera McQuarrieho. Ten je ostatně prvním, kdo se podílel na více než jednom dílu v sérii.

mission-impossible-fallout-tom-cruise1

Co se týče celkových výnosů, nejúspěšnějším dílem je zatím čtvrtý Mission: Impossible – Ghost Protocol, který vydělal po celém světě 694,7 milionu dolarů. Pětka s podtitulem Rogue Nation vynesla 682,7 milionu dolarů a druhý díl 546,4 milionu dolarů. Celkem již celá série vydělala přes 2,7 miliardy dolarů a šesté vydání k tomu jistě ještě pár stovek milionů přidá.

Tom Cruise v roli speciálního agenta Ethana Hunta se ve filmu opět setká se starými známi, jako jsou Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan, Sean Harris či Alec Baldwin. Poprvé se v Mission: Impossible objevují také Henry Cavill, Angela Bassett a Vanessa Kirby.

Foto: Paramount Pictures

Diskuze (0)

Novinka

Anonym