V novém dílu Star Wars se díky dosud nevyužitým záběrům objeví i Carrie Fisher jako princezna Leia

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

leia
0Zobrazit komentáře

Do kin sice vtrhne závěrečná epizoda ze sequelové trilogie Star Wars až za rok a půl, ale už v příštím týdnu se začíná natáčet. Lucasfilm proto oficiálně oznámil, na jaké herce se můžeme v dosud nepojmenované Epizodě IX těšit. Největší otazníky visely nad tím, zda na plátně opět uvidíme Carrie Fisher či Marka Hamilla.

Upozorňujeme, že následující odstavce mohou obsahovat spoilery na předchozí epizodu Star Wars: Poslední z Jediů.

Právě kolem dvou zmíněných hvězdných herců se točilo nejvíce otázek. Carrie Fisher, jež v mnoha dílech Star Wars ztvárnila Princezu Leiu, na konci roku 2016 na následky infarktu zemřela. Ve filmu pak v roli Luka Skywalkera podle všeho při souboji s Kylo Renem skonal také Mark Hamill, nicméně studio Lucasfilm potvrdilo, že oba uvidíme i v závěrečném dílu.

mark-hamill-luke-skywalker-star-wars

Mark Hamill se vrací jako Luke Skywalker

„Carrie Fisher jsme zoufale milovali a vytvořit uspokojující závěr pro ságu Skywalkerů bez ní nám nešlo. Nikdy jsme ale nechtěli použít jinou herečku, nebo využít počítačové efekty,“ uvedl J.J. Abrams, který se vrací v Epizodě IX jako režisér. Původně ji měl režírovat Colin Trevorrow, ale nakonec byl nahrazen Abramsem, jenž pak napsal spolu s Chrisem Terriem i nový scénář.

Vzhledem k tomu, že Abrams nechtěl Princeznu Leiu vytvářet pomocí CGI efektů, využije prý dosud nepoužité záběry z natáčení Epizody VII, které se v předchozím filmu nevyužily. Přesto v nich zřejmě můžeme očekávat plno počítačových efektů, aby je 52letý režisér, který režíroval už Epizodu VII, dokázal zapracovat do úplně jiného děje.

22C29668-677A-4C26-AA27-80BA42DF6D85

Přečtěte si takéDisney ukázalo výstavbu zábavního komplexu ve stylu Star Wars, do kterého investuje až dvě miliardy dolarůDisney ukázalo výstavbu zábavního komplexu ve stylu Star Wars, do kterého investuje až dvě miliardy dolarů

Zakončit osud svého rodu se vrací jako Luke Skywalker také Mark Hamill, byť je možné, že již jen jako průsvitný duch, jak bylo zvykem u jiných zesnulých rytířů Jedi. Alespoň tomu nahrává jeho konec v předchozím díle Poslední z Jediů. Lucasfilm potvrdil také návrat Billyho Dee Williamse v roli Landa Calrissiana, o němž se již delší dobu spekulovalo.

Další herci jsou podle očekávání, jak se objevili již v předchozích dílech: Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo Ren), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe), Lupita Nyong’o (Maz), Domhnall Gleeson (Hux), Kelly Marie Tran (Rose), Joonas Suotamo (Chewbacca), Billie Lourd (Ko Connix) a Anthony Daniels (C-3PO). Doplní je ještě Naomi Ackie (film Yardie), Richard E. Grant (Logan) a potvrzena byla rovněž Keri Russell, známá ze seriálu The Americans.

jj-abrams-star-wars

Režírovat bude Epizodu IX opět J. J. Abrams

Hudbu k Epizodě IX opět složí John Williams, který se podílel na každém dílu Star Wars od Nové naděje v roce 1977. Do kin by měl nejnovější film popisující příběhy z předaleké galaxie dorazit v prosinci 2019.

Foto: Lucasfilm

Diskuze (0)

Novinka

Anonym