Český mapový startup Mapotic získává investici ve výši 10 milionů korun od P&J Capital

mapoticteam
0Zobrazit komentáře

Po slabším letním období se znovu naplno rozjely investice do startupů. Mezi společnostmi, které získaly finanční injekci, je nově také Mapotic, český startup umožňující tvořit vlastní mapy s propojením na zájmové body, které lze pak dále sledovat a přispívat do nich. Startup nyní získal investici ve výši 10 milionů korun od investičního fondu P&J Capital.

Mapotic původně vznikl jako vedlejší projekt pražské vývojářské firmy COEX, po investici se ovšem odděluje do samostatné společnosti. Spuštěn byl během února loňského roku, od té doby uživatelé vytvořili bezmála 1 500 map, do kterých postupně přispívá každý, kdo je začne sledovat a stane se součástí mini komunity.

Startup, který se umístil na třetím místě v soutěži Vodafone Nápad roku, je samozřejmě s ohledem na vývoj stále v červených číslech, i proto koukal již delší dobu po investorovi.

mapoticsc

Hlavním faktorem rozhodujícím pro výběr Mapoticu byl především univerzální globální potenciál tohoto projektu, stejně jako jeho zkušený tým s vysokou motivací a odhodláním. Většinu členů Mapotic týmu jsme měli již možnost poznat v průběhu spolupráce na jednorázových IT projektech s COEXem. O to bylo naše rozhodování při upsání investice jednodušší,“ doplňuje k investici Petr Jiříček, finanční ředitel v investiční společnosti P&J Capital.

kratky3

Přečtěte si takéLiftago expanduje do Českých Budějovic, Plzně a Ústí. V Česku chce vytvořit síť digitální taxislužbyLiftago expanduje do Českých Budějovic, Plzně a Ústí. V Česku chce vytvořit síť digitální taxislužby

Peníze chce Mapotic využít nejen na rozvoj samotné platformy, ale také na další expanzi do zahraničí. Globální start firma naplno plánuje během letošního podzimu, což má mimo jiné přinést i nové funkce, jako například placená prémiová rozšíření.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym