Podívejte se na první trailer k filmu Captain Marvel s ženskou superhrdinkou v hlavní roli

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

captain-marvel2

Foto: Falcon

Brie Larson ve filmu Captain Marvel

0Zobrazit komentáře

Příští rok vtrhne do kin v pořadí již 21. film z marvelovského univerza a půjde o vůbec první film od studia Marvel, který bude mít v sólové hlavní roli ženskou hrdinku. Roli Carol Danvers alias Captain Marvel ztvární ve stejnojmenném snímku osmadvacetiletá Brie Larson. Disney, který Marvel Studios vlastní, nyní vydalo první trailer.

Hlavní hrdinka Carol Danvers bývala pilotem v americkém letectvu, ale během jedné nehody se dostala do styku s mimozemskou DNA, což ji přisoudilo nadlidskou sílu. Díky tomu se z ní stala Captain Marvel.

„Pořád mám tyhle vzpomínky. Vidím záblesky. Myslím si, že jsem tu měla život, ale nedokážu říct, jestli je to skutečné,“ říká v prvním traileru Brie Larson, která v roce 2015 získala Oscara za hlavní roli ve filmu Room. Ve filmu se jakožto Carol Danvers, respektive Captain Marvel setkává například s Nickem Furym, kterého hraje Samuel L. Jackson.

Byl to právě Nick Fury, kdo se snažil s tehdy ještě záhadnou postavou spojit přes pager v závěrečné scéně letošního marvelovského filmu Avengers: Infinity War, čímž si filmové studio nahrálo na pokračování v podobě samostatného filmu o ženské superhrdince.

V roce 2018 ale nebylo Infinity War jediným snímkem Marvelu, který ze svého univerza stihl vydat ještě filmy Black Panther a Ant-Man a Wasp. Další snímek Captain Marvel, který píší a režírují Ryan Fleck a Anna Boden, tak bude již 21. pokračováním v rámci Marvel Cinematic Universe. V komiksu, jimiž jsou všechny filmy inspirovány, se Captain America poprvé objevila v roce 1968.

Do kin dorazí Captain Marvel 8. března 2019 a vedle zmíněných hereckých hvězd se v něm objeví také například Clark Gregg (Agent Coulson), Gemma Chan (Minn-Erva), Annette Bening, Jude Law, Lashana Lynch, Algenis Perez Soto či Rune Temte.

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym