Na Netflix míří historicky první seriál, který se točil v Česku. Jde o horor a stojí za ním režisér Jan Pavlacký

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

netlix-mm
0Zobrazit komentáře

Na streamovací videotéku Netflix, kterou sleduje více než 130 milionů diváků po celém světě, míří historicky první seriál, který se natáčel v České republice a podílel se na něm český tým. Šestidílnou hororovou sérii Haunted uvede Netflix příští pátek a v titulcích bude jako režisér a scénárista uveden režisér Jan Pavlacký, který při natáčení spolupracoval s dalšími českými kolegy.

Netflix si hororově zpracované, avšak autentické příběhy lidí, kteří zažili dramatické události obvykle doprovázené nadpřirozenými jevy, připravil tématicky na období Dušiček a Halloweenu. Premiéru tak bude mít seriál Haunted příští pátek 19. října a byl natáčen sice v Česku, ale na míru americkému publiku.

netflix-haunted1

Režisér Jan Pavlacký (uprostřed) během natáčení seriálu Haunted

Šest dílů, které se natáčely v Praze a přilehlém okolí, si vzal jako režisér na starost Jan Pavlacký, který se dosud věnoval zejména reklamním spotům a hudebním videoklipům. U seriálu Haunted spolupracoval také na scénáři a na tvorbě šestidílné série se dále podíleli kameraman Marek Dvořák, filmový architekt Martin Martinec, kostýmní návrhář Josef Čechota a umělecká maskérka Ilaria Zamprioli.

Vedle filmových ateliéru Prague Studios filmaři využili například vilu v Králově Dvoře a na Okoři nebo lesní hřbitov a vybydlené domy poblíž Prahy – zkrátka hororová tématika, jak má být. Veškerý děj se nicméně v seriálu odehrává ve Spojených státech, což je rozdíl například proti poslednímu velkofilmu o Spider-Manovi, který se v Praze natáčel a skutečně v něm bude Praha zmíněná.

haunted-netflix

Natáčení seriálu Haunted pro Netflix probíhalo v České republice

„Celý projekt byla ohromná výzva, od počátečního, velmi náročného, výběrového řízení až po samotnou realizaci. Nicméně nejen pro mě, ale troufám si říct, že i pro celý štáb to byla úžasná příležitost natáčet pro tak významnou společnost, jakou Netflix je. Dle prvních reakcí se zdá, že se nám zadařilo nad očekávání dobře. Osobně pak za největší úspěch považuji fakt, že seriál vznikal přímo pro americký trh, a ačkoliv se natáčelo v České republice, příběhy jednotlivých dílů se odehrávají výhradně v USA,“ konstatuje režisér Jan Pavlacký.

Vedle českých tvůrců se v seriálu objevují po boku anglických a amerických herců, kteří žijí v Česku, také Češi, například Eliška Křenková, Kamila Trnková, Oskar Hes, Jiří Roskot nebo Jacob Erftemeijer. Produkci seriálu Haunted zajišťovaly společnosti Propagate a Milk and Honey Pictures v čele s producenty Tomášem Krejčím, Radomírem Dočekalem a Alessiem Spinellim.

spider-man-homecoming

Přečtěte si takéDalší velkofilm o Spider-Manovi se natáčel v Česku. Za účast ve filmu Praha zaplatila 5 milionů korunDalší velkofilm o Spider-Manovi se natáčel v Česku. Za účast ve filmu Praha zaplatila 5 milionů korun

„Každá epizoda seriálu se nese v odlišném žánru: od realistického thrilleru po klasický horror či příběh s prvky sci-fi. A ačkoliv kolikrát nebylo jednoduché skákat mezi žánry, nakonec to byla skvělá možnost vyzkoušet si mnoho různých filmových stylizací,“ doplňuje Pavlacký, který studoval režii na Scuola Nazionale del Cinema v Římě a se svým krátkým film BKA 49-77 získal několik ocenění.

haunted4

Záběry ze seriálu Haunted

haunted3

Záběry ze seriálu Haunted

haunted2

Záběry ze seriálu Haunted

haunted1

Záběry ze seriálu Haunted

Diskuze (0)

Novinka

Anonym