Pražský startup XIXOIO v Česku pořádá první mezinárodní krypto-bankovní konferenci na světě

Kryptoměny a technologie blockchainu čím dál více pronikají do konvenčního finančního světa, kde s nimi začíná pracovat množství předních tradičních hráčů. Na jedné straně stojí běžné banky a finanční instituce, na druhé anarchistický krypto svět, což na první pohled nejde příliš dohromady. Právě zástupci obou táborů nicméně vystoupí na vůbec první mezinárodní krypto-bankovní konferenci, která se uskuteční v listopadu v Praze, a zkusí tam obě strany propojit.

Česká republika patří v kryptoměnovém světě mezi významné země, a proto se tu usídlil také nový startup XIXOIO, který chce se svým mezinárodním týmem v čele s Čechem Richardem Watzkem vyvíjet produkty postavené na blockchainu. Pro svůj start na trhu nicméně zvolil neotřelý způsob – uspořádá konferenci XIXOIO First Crypto Banking Conference in the World, která proběhne 29. a 30. listopadu v Empire Hall Slovanského domu na pražských Příkopech.

První mezinárodní krypto-bankovní konference chce představit aktuální trendy ve světě kryptoměn a bankovnictví v potřebných souvislostech, a proto do Prahy dorazí známé osobnosti tuzemské a světové bankovní scény a také uznávaní lídři kryptokomunity. Mezi nimi například expertka na blockchain a fintech v Evropské komisi Letitia Seglah, specialista na daně a přeshraniční právo Michal Hanych ze SimpleTax či Christoph Mussenbrock z insurtech startupu Etherisc.

xixoiofounders

Zakladatelé XIXOIO Nikolay Rozhok a Richard Watzke (zleva)

„Konference je pro každého návštěvníka jedinečnou možností, jak být u zrodu nového světa investování. Je příležitostí osobně se setkat s kapacitami oboru, ale také získat jedinečné know-how, jak pomocí technologie blockchain získat zdroje pro rozvoj podnikání nebo jak pomocí ní i jako fyzická osoba chytře investovat,“ říká ke konferenci šéf XIXOIO Richard Watzke.

Hromadná účast Čechů

Na první pohled dva nespojitelné světy se podařilo dát novému pražskému startupu dohromady a řešit se tak budou témata, jako je tokenizace firem, blockchain z pohledu bank, účetnictví na blockchainu, investice do kryptoměn a také to, zda krypto znamená konec tradičního bankovnictví. V Praze vystoupí mimo zahraničních tváří jako je Alex Tapscott, spoluzakladatel Blockchain Research Institute či John Winkler z Accenture, také přední český krypto evangelista Karel Fillner, viceguvernér ČNB Mojmír Hampl nebo Pavel Kysilka, bývalý generální ředitel České spořitelny a guvernér ČNB.

empirehall

Prostory pražské Empire Hall, kde se konference uskuteční

Vstupenky na XIXOIO First Crypto Banking Conference in the World lze zakoupit zde. Stojí 998 eur (necelých 26 tisíc korun) a platit je kromě tradiční měny pochopitelně možné i v kryptoměnách, konkrétně Bitcoinu.

Po konferenci chce XIXOIO představit zcela nový nástroj, který zásadně změní možnosti v získávání firemního kapitálu, což má zajistit blockchain a nové řešení tokenizace. V něm vidí Richard Watzke se svým týmem budoucnost a bude o něm hovořit právě i na listopadové konferenci.