Alza za 10 dní vánočního šílenství utržila přes 2 miliardy korun. Odbaví stovky objednávek za minutu

alza-vydej-top
0Zobrazit komentáře

Od Štědrého dne nás dělí jen několik dní a davové šílenství z nákupu vánočních dárků na poslední chvíli vrcholí. To jsou samozřejmě nepříjemné starosti pro zákazníky, ale skvělá zpráva pro majitele obchodů, kteří ve druhé polovině prosince zažívají žně. Jedním z nich je pochopitelně i největší tuzemský e-shop Alza.cz, který se pochlubil několika zajímavými čísly za uplynulých deset dní.

Od 10. do 19. prosince Alza utržila více než 2 miliardy korun, když prodala tři miliony kusů zboží. To je pro porovnání téměř polovina loňského obratu e-shopu CZC.cz, dvojky na online trhu s elektronikou, který patří do konkurenční skupiny Mall Group. Nejsilnějším dnem bylo dle Alzy pondělí 17. prosince, při kterém obrat dosáhl 240 milionů korun a zároveň se podařilo během pouhé minuty vytvořit rekord v realizovaných objednávkách, který bylo celkem 338.

alza-web-vanoce

Letošní rok je opravdu výjimečný, třeba během rekordního pondělka nám přišlo celkem 108 tisíc objednávek, to je skoro jedna a půl objednávky za vteřinu. Naše systémy jsou na takový nápor samozřejmě připravené a jednu zakázku stihnou odbavit už za 150 milisekund,“ komentuje předvánoční shon marketingový ředitel Alzy Jan Sadílek. Během týdne od 10. prosince bylo mezi nejprodávanějším sortimentem jednoznačně elektro se zhruba 125 tisíci kusy, následované hračkami se 100 tisíci kusy. Největší zájem byl dle Alzy mimo dárkové poukazy o smartphony, v čele se Xiaomi a iPhonem X.

V předvánočním shonu do kamenných prodejen Alzy přijde až 60 tisíc lidí denně. Jen během včerejška bylo v holešovické centrále Alzy vydáno zhruba 10 tisíc objednávek. S tím samozřejmě souvisí i nápor na zákaznické call centrum. To odbaví během hodiny přes 670 hovorů zákazníků a během středy to pak bylo celkem dokonce lehce přes 9 200 hovorů.

tomas-sebek-boxed

Přečtěte si takéTomáš Šebek z uLékaře.cz: Ve zdravotnictví stojíme na prahu technologické revoluce. Využívá nás přes milion lidíTomáš Šebek z uLékaře.cz: Ve zdravotnictví stojíme na prahu technologické revoluce. Využívá nás přes milion lidí

Pro srovnání, na prodejní svátek Black Friday, ve kterém Alza prodávala zlevněné zboží zhruba 14 dní, dosáhly tržby stejné hranice jako během posledních 10 dní před Vánoci. Respektive šlo o 2 miliardy korun za 2,4 milionu prodaných kusů. To vše by Alzu mělo posunout závěrem roku k dalšímu rekordnímu meziročnímu růstu. Za loňský rok největší český e-shop vytvořil obrat ve výši 21 miliard korun bez DPH, což představovalo meziroční nárůst o bezmála 20 procent. Největší růst představovaly zahraniční trhy.

alza-prodejna-budoucnosti

Zboží z Alzy si lze vyzvednout také v bezobslužných Prodejnách budoucnosti

Loni tak Alza obsloužila 2,9 milionu unikátních zákazníků, kteří uskutečnili celkem 7,9 milionu objednávek. Zajímavostí je, že téměř 30 procent z nich pocházelo z mobilních zařízení, což ukazuje na trend, kterým se zákazníci nejen u nás v posledních letech ubírají.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym