Přes Bezrealitky.cz se loni prodaly nemovitosti za 27 miliard korun. Nově jde nakupovat i v aplikaci

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

Aplikace Bezrealitky.cz

0Zobrazit komentáře

Na tuzemském portálu Bezrealitky.cz se každý měsíc prodá zhruba 800 a pronajme kolem 3 000 nemovitostí. Největší česká služba nabízející možnost přímého prodeje nebo pronájmu nemovitosti staví na tom, že si na rozdíl od realitních kanceláří nebere žádnou provizi, a nově svým uživatelům nabízí také mobilní aplikaci pro rychlou komunikaci.

Portál Bezrealitky.cz na českém realitním trhu funguje už dvanáctým rokem a zrealizuje na něm zhruba pětinu všech prodejů nebo pronájmů. V roce 2018 se na Bezrealitky.cz prodalo 7 976 obytných nemovitosti za celkem 27 miliard korun s tím, že jejich průměrná cena se pohybovala mezi 3 a 3,5 miliony korun. Ještě třikrát více, než se prodalo nemovitostí, se loni pronajalo domů a bytů, konkrétně 25 425.

Pro zákazníky je nicméně nejdůležitější ušetřená provize, kterou by jinak museli odevzdat realitní kanceláři. Bezrealitky.cz tvrdí, že na provizích svým zákazníkům loni ušetřily celkem 2 miliardy korun, když bychom u prodejů počítali se 4% provizí a u pronájmů s výší jednoho měsíčního nájmu.

bezrealitky.cz

Nyní chce Bezrealitky.cz prostřednictvím nové mobilní aplikace pro iOS a Android ještě zlepšit oboustrannou a přímou komunikaci majitelů se zájemci, na níž si portál zakládá. Již dnes je polovina přístupů na Bezrealitky.cz přes mobilní zařízení a také v aplikaci bude vzájemná komunikace probíhat na samostatné komunikační platformě, která nevyžaduje výměnu kontaktních údajů.

„Realitní trh neskutečným způsobem zrychluje. Sami to nejlépe ví zájemci hledající pronájem – reagovat v řádu minut je nutností. Rozhodli jsme se proto přinést odpověď v podobě mobilní aplikace, která umožní hledat nebo prodávat či pronajímat vysněné bydlení v reálném čase,“ vysvětluje Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky.cz. „Chceme i s pomocí aplikace dokázat, že nabídnout byt k prodeji či pronájmu svépomocí je v současnosti otázkou desítek minut a ušetřených desetitisíců korun.“

zdenekcendra

Přečtěte si takéČeské služby CDN77 a SuperHosting Zdeňka Cendry loni utržily 670 milionů korun. Letos cílí na miliarduČeské služby CDN77 a SuperHosting Zdeňka Cendry loni utržily 670 milionů korun. Letos cílí na miliardu

Nová mobilní aplikace tak zjednoduší i zadávání inzerátů. Nafotit snímky bytu, domu nebo jiné nemovitosti půjde také přímo přes aplikaci, která je pak zájemcům zobrazí přehledně na mapě včetně podpory GPS. Již před několika měsíci pak v Bezrealitky.cz pro snazší placení nasadili také platební službu Google Pay, což souvisí i se stále větším důrazem na placené prémiové účty, díky kterým se můžete například přednostně spojit s majitelem. V případě pronájmů ho ani není možné bez předplaceného účtu kontaktovat.

Vzhledem k tomu, že si Bezrealitky.cz neberou na rozdíl od realitních kanceláří žádné provize za zprostředkování prodejů či pronájmů, musí získávat příjmy jinde. Vedle topování inzerátů a různých doprovodných služeb to jsou právě i prémiové účty. V roce 2017 měly Bezrealitky.cz, kterou provozuje společnost Pricetown, tržby ve výši 21 milionů korun a vzhledem k úspěšnému loňskému roku se očekává, že by se měly za rok 2018 minimálně dvojnásobné. Oficiální čísla ale bude firma teprve zveřejňovat.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym