Do kin míří pokračování komerčně nejúspěšnějšího animáku Frozen. Podívejte se na první trailer

Nela VítováNela Vítová

frozen2

Foto: Falcon

Hlavní hrdinové animáku Ledové království II

0Zobrazit komentáře

Fanoušci kreslených pohádek od Disneyho se už teď mohou těšit na podzim, kdy do kin konečně zavítá dlouho očekávané pokračování pohádkového muzikálu Frozen, v češtině Ledové království. Walt Disney Animation Studios nyní zveřejnily oficiální trailer chystaného filmu, který by měl příběhově navazovat na první díl z roku 2013, který se stal nejúspěšnějším animovaným filmem historie vůbec s celosvětovými příjmy ve výši 1,27 miliardy dolarů. Premiéra Frozen 2 je plánovaná na 22. listopadu letošního roku.

Detaily příběhu prozatím nejsou známy, protože režisérská dvojice Chris Buck s Jennifer Lee odmítají sdělit jakékoliv podrobnosti. Podobně nicneříkající je i první trailer, na který fanoušci už dlouho netrpělivě čekali. Na první pohled lze ale říct, že z něj panuje napjatá i relativně pochmurná atmosféra. Můžeme tedy hádat, zda je možné, že se tvůrci rozhodli na druhý pokus více upustit od pohádkového základu s veselými postavami a vytvořit spíše pohádkové drama.

Trailer nedoprovází žádná slova, můžeme v něm vidět pouze vyobrazení jednotlivých postav v situacích, kdy musí překonat různá úskalí za doprovodu dobrodružné hudby. Jedna z neoblíbenějších postaviček filmu, veselý sněhulák Olaf, který se stal oblíbenou ikonou nejen u dětí, se navíc v ukázce stěží objevuje. Vlastně ho na obrazovce vidíme pouze jednou v záběru s ostatními filmovými hrdiny.

Trailery mohou být bezpochyby zavádějící, nelze tedy s jistotou říci, jaký nakonec děj doopravdy bude. Nezbývá, než si počkat na vydání dalších trailerů, kterých do podzimní premiéry bude bezpochyby ještě několik. „Elsa, Anna, Kristoff a Olaf musejí překonat les, aby zjistili pravdu starověkého tajemství jejich království.“ I podle úvodního popisu lze ale předpokládat, že tvůrci pohádkového filmu možná doopravdy postavám přidali na dospělosti. Možná i z toho důvodu, že i v řadách dětských fanoušků snímku jich v pětileté pauze spousta dospěla.

Podle toho, co ale tvůrci doposud veřejnosti sdělili, by i druhý díl měl být, stejně jako ten první, ve své podstatě muzikálem. Ten totiž kromě dalších oblíbených písní přinesl jednu z nejznámějších písní z filmu, která je velmi hraná i dodnes, Let It Go, za kterou její tvůrci Kristen Anderson-Lopez a Robert Lopez dokonce získali v roce 2013 Oscara.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym