Captain Marvel boduje v kinech. Se 455 miliony dolarů jde o šestý nejlepší otevírací víkend historie

captain-marvel2

Foto: Falcon

Brie Larson ve filmu Captain Marvel

0Zobrazit komentáře

Poslední víkend bylo v kinosálech po celém světě pořádně rušno, dokonce více, než se původně očekávalo. Do kin totiž vtrhla nová marvelovka s názvem Captain Marvel s ženskou superhrdinkou v hlavní roli v podání Brie Larson, která se okamžitě postarala o druhý celosvětově finančně nejúspěšnější otevírací víkend v historii superhrdinských filmů, hned po Avengers: Infinity War.

Do kasy film celkově přispěl částkou 455 milionů dolarů, tedy více než 10 miliardami korun, což z něj zároveň udělalo snímek s šestým nejúspěšnějším otevíracím víkendem vůbec po celém světě. Před Captain Marvel už jsou pouze Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 s 483 miliony dolarů, Jurský svět s 525 miliony, Star Wars: Síla se probouzí s 529 miliony, Rychle a zběsile 8 s 541 miliony a marvelovka Avengers: Infinity War s 640 miliony dolarů.

Captain Marvel za první víkend v amerických kinech utržil celkem 153 milionů dolarů, dalších 302 milionů dolarů pak v zahraničí, kde se vyšplhal až na pátou příčku mezi všemi otevíracími víkendy vůbec. Zajímavostí je, že jde vedle Black Panther o jednu z prvních marvelovek, která měla takřka totožný poměr ženských i mužských diváků, konkrétně 55 % muži a 45 % ženy.

captainmarvel

Foto: Falcon

Brie Larson v Captain Marvel

Zpráva je to pak pochopitelně zajímavá i pro společnost Disney, která má na Captain Marvel i další marvelovky veškerá práva, a která se chystá po odvysílání v kinech vydat Captain Marvel exkluzivně na své chystané streamingové platformě Disney+. To nejlepší pro Marvel ale přijde již příští měsíc, na který je naplánována premiéra závěrečného dílu série Avengers s podtitulem Endgame.

Do kin dorazí již 26. dubna a očekává se suverénně nejúspěšnější film od Marvelu vůbec. Ostatně právě předchozí díl Avengers: Infinity War si stále drží čtvrtou pozici mezi nejvýdělečnějšími filmy historie s 2,04 miliardy dolarů a první pozici mezi otevíracími víkendy s více než 640 miliony. Captain Marvel je nicméně jistou záplatou a původně se ani nevědělo, zda bude film být vůbec před Endgame vypuštěn.

mkasatop

Přečtěte si takéLékárny Pilulka loni utržily 2 miliardy korun. Třetina tržeb byla z e-shopu, kde je Pilulka.cz jedničkou na trhuLékárny Pilulka loni utržily 2 miliardy korun. Třetina tržeb byla z e-shopu, kde je Pilulka.cz jedničkou na trhu

Captain Marvel je film, který byl původně zamýšlen tak, že bude součástí Avengers: Age of Ultron, ale na poslední chvíli se studio rozhodlo, že ne, takže přichází těsně před Endgame. Jde o jedinou marvelovku mezi Infinity War a Endgame, takže pro fanoušky je to něco jako předkm před hlavním chodem. A právě proto to má takto silný otevírací víkend, protože samotný film slouží jako úvod pro představení charakteru, který bude hrát roli v samotném Endgame,“ komentuje pro CzechCrunch úspěch Captain Marvel v kinech Pavel Kacerle, který pracoval na vizuálních efektech u filmů ze série Avengers, stejně jako Iron Man či Spider-Man: Homecoming.

Vše tak jednoduše naznačuje na dubnový úspěch, který Avengers: Endgame pravděpodobně přinese. Zdá se ale, že ani Captain Marvel, což je celkem jednadvacátý přírůstek do marvelovského universa, zdaleka nekončí a v kinech se s největší pravděpodobností dostane hravě nad miliardu dolarů. A to i přesto, že jsou recenze na film prozatím velmi smíšené.

Trailer na chystané zakončení série Avengers s podtitulem Endgame:

Diskuze (0)

Novinka

Anonym