První epizoda závěrečné řady Hry o trůny se blíží. Podívejte se, kolik herci a herečky v seriálu vydělávají

got8

Foto: HBO

Poslední řady Hry o trůny

0Zobrazit komentáře

Už jen několik dnů nás dělí od poslední sezóny populárního seriálu Hra o trůny, který se své v pořadí již osmé řady dočká v neděli 14. dubna. Jde jednoznačně o jednu z nejsledovanějších událostí na seriálovém poli, a tak jsou na ni kladena velká očekávání a jistý tlak byl vyvinut i na jednotlivé herce a herečky během natáčení. Možná i proto se HBO rozhodlo, že se pustí pro závěrečnou řadu do dalšího vyjednávání o výši jejich honoráře, který se naposledy měnil v roce 2014.

Až doposud si hlavní představitelé odnášeli až 300 tisíc dolarů za jednu epizodu, v přepočtu zhruba 6,8 milionu korun. Za poslední sérii to ale bylo již téměř jednou tolik, konkrétně 500 tisíc dolarů, což představuje 11,3 milionu korun. Osmá řada bude mít celkem šest epizod, takže si v případě účasti ve všech z nich jednotliví herci a herečky přišli až na 3 miliony dolarů. To je na seriálovém poli vysoký nadprůměr.

Mezi těmi nejlépe placenými je Kit Harington (Jon Snow), Lena Headeyová (Cersei Lannisterová), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Emilia Clarkeová (Daenerys Targaryen) a Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister). Naopak například představitelka Sansy Starkové, Sophie Turnerová, za jednu epizodu získala 175 tisíc dolarů (3,9 milionu korun), stejně jako Maisie Williamsová za Aryu Stark či Isaac Hempstead Wright jako Bran Stark.

gott

Foto: HBO

Vlevo Kit Harington jako Jon Snow a Emilia Clarke jako Daenerys Targaryen

Mimo několika menších ukázek, takzvaných teaserů, jednoho plnohodnotného traileru a několika fotografií, jsme se o poslední řadě seriálu takřka nic nedozvěděli a její konkrétní děj je stále zahalen tajemstvím. Jedno ale víme jistě – schyluje se k velké bitvě mezi živými a mrtvými za Zdí, tedy ochrannou hradbou z ledu.

Na druhé straně, mezi mrtvými stojí v roli jednoho z hlavních „záporáků“, zvaného Noční král, také slovenský herec a kaskadér Vladimír Furdík. Ten pracoval na různých rolích v seriálu již od roku 2015, jako představitel Nočního krále se nicméně objeví teprve podruhé. V šesté sérii si například zahrál i v jedné z vizí Brana Starka, to ještě jako lidská podoba jeho budoucí postavy.

nocnikral

Slovák Vladimír Furdík v roli Nočního krále

Diskuze (0)

Novinka

Anonym