Tomáš Jízdný kupuje pražskou střední školu. Do výuky nasadí technologie od Applu i Microsoftu

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

tomas-jizdny

Foto: Rozjízdný.cz

Tomáš Jízdný

0Zobrazit komentáře

Otevírat prestižní zahraniční školy pro všechny české studenty, to není jediný plán šestadvacetiletého podnikatele Tomáše Jízdného, který pro CzechCrunch teprve před několika týdny popisoval svůj nový projekt Education.cz a nyní oznámil další aktivitu. Jízdný kupuje jednu z pražských středních pedagogických škol, aby mohl změnit způsob, jakým v českých školách probíhá výuka.

O tom, že portál Education.cz, který umožní studentům najít ideální vhodnou školu v zahraničí a zároveň je na ni připraví, není jediný projekt, do něhož se Tomáš Jízdný po rozchodu se svým bývalým parťákem Ondřejem Kaniou a odchodu z JK Education pouští, bylo jasno od začátku. Nejprve založil investiční platformu Rozjízdný, přes kterou pomáhá rozjíždět zajímavé nápady, a již zmíněné Education.cz.

Hlavního motivací Tomáše Jízdného je změna přístupu ke vzdělávání a aby se ve školách začaly mimo jiné používat moderní technologie, které už dnes neodmyslitelně patří k běžným životům nás všech. Školy ale jako by zaspaly a jelikož je narušení zaběhnutých pořádků v pomalu se měnícím vzdělávacím světě složité, rozhodl se Jízdný pro velkou investici.

tomas-jizdny2

Foto: Rozjízdný.cz

Tomáš Jízdný

Za nezveřejněnou částku koupil Střední pedagogickou školu Futurum v Praze, kterou vedou od roku 1991 manželé Marečkovi a kde chce Jízdný už od příštího roku začít učit jinak. Jak sám říká, budoucnost je v rukou učitelů, kterým chce dát do ruky potřebné technologie a know-how, aby mohli výuku přizpůsobit poplatné době.

„Myslím, že jeden projekt školství nezmění, pokud chceme, aby se někam posunul systém, musíme se aktivně zabývat všemi jeho částmi. Proto jsem se rozhodl koupil střední školu. Je to další krok, díky kterému chceme posunout vzdělávání kupředu,” vysvětluje strategický krok Tomáš Jízdný.

zuzana-maderova

Přečtěte si takéZuzana Maderová z Enehano: Mise Silicon Valley aneb na co se při první startupové cestě připravitZuzana Maderová z Enehano: Mise Silicon Valley aneb na co se při první startupové cestě připravit

Prozatím ve Futuru získal 50% podíl, zbytek dokoupí za dva roky, a to i proto, že má i nadále zájem spolupracovat se současným vedením školy, v jehož čele stojí již 28 let Alena Marečková. Postupně se její instituce vyprofilovala čistě na pedagogickou střední školu, a i proto o ni Jízdný projevil zájem. Má zájem v oblasti moderní výuky vzdělávat jak současné učitele, tak ty nadcházející.

microsoft-surface-school

Technologie do výuky dodá i Microsoft

„Tomáš Jízdný nás oslovil v pravou chvíli, kdy jsme s manželem uvažovali o tom, komu školu předáme. Budujeme ji už téměř třicet let a jak se svět mění, cítíme že je potřeba aby se proměnila i škola, aby mohla nadále vzkvétat,“ komentuje ředitelka školy Alena Marečková. Její dlouholeté zkušenosti chce nyní Jízdný skloubit s moderním přístupem.

Nové metody by se měly ve Futuru začít zavádět už od příštího školního roku, takže Jízdného čekají další investice do technologií, které mu zajistí i spolupráce s Microsoftem a Applem. Obě firmy se o vzdělávání dlouhodobě zajímají a dodají jak hardware, tak software. Další strategičtí partneři, kteří budou sdílet Jízdného vizi a chtít posouvat české školství dál, by měli na palubu naskočit v následujících měsících.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym