Nadpozemský luxus ve vlnách. Monacký Dynamiq ukázal výletní jachtu inspirovanou Bentley

g330_model_big

Luxusní jachta Dynamiq Global 330

0Zobrazit komentáře

Být miliardářem klade na držitele tohoto statutu hned několik náročných podmínek, mezi kterými může být i vlastnictví luxusní jachty. Jen těžko odhadovat, jak dlouho již trvá toto pouto mezi mořskými plavidly a miliardáři, nicméně miliardář bez luxusní zámořské jachty je jako puzzle, ve kterém chybějí některé dílky.

Na světě existuje celá řada výrobců, kteří se specializují jen na tu nejbohatší klientelu a i mezi jejich výtvory se dají najít naprosté unikáty. Patří mezi ně i jachta monacké společnosti Dynamiq s označením Global 330. Ta zaujme nejen svým výkonem 2 400 koní a celou řadou průzkumnických nástrojů, ale především svým zpracováním interiéru, na kterém se podíleli odborníci z automobilky Bentley.

Ti si odskočili od zpracovávání kožených sedaček a přístrojových desek ve vozech Bentley a pustili se do návrhu interiéru, který dokáže pojmout až 10 hostů v pěti různých kajutách. Největší z nich je situovaná přímo na palubě a nabízí svým obyvatelům například dva balkóny.

Dynamiq g330

Luxusní jachta Dynamiq Global 330

Zbylé čtyři kajuty jsou ukryty v trupu lodi, kde jsou umístěny i prostory pro členy posádky a společenské prostory. Ty jsou tvořeny mimo jiné hlavním salónem s rozměrnými okny a velkým krbem či saunou umístěnou na zádi plavidla. Odborníci z Bentley vytvořili přímo na míru například lampy, nábytek a další příslušenství, díky čemuž je interiér lodi podobný i tak luxusním interiérům, jaké nabízí automobily značky Bentley.

Rybaření, potápění, drony i teleskop

Kromě luxusu si miliardáři rádi dopřávají také trochu toho vzrušení. Přinést jim ho může například průzkum vod, kterými zrovna proplouvají, na což sází i další luxusní jachta Esquel společnosti Oceanco. Global 330 je pro tyto účely vybavená například rybářským a potápěčským náčiním, podvodním plavidlem či drony společnosti DJI. A pokud by temné hlubiny začaly po čase nudit, mohou majitelé jachty zvednout hlavu směrem k nebi a prozkoumat oblohu pomocí teleskopu společnosti Celestone.

sf90s

Přečtěte si takéFerrari ukázalo své nejvýkonnější superauto v historii. Půjde o sériově vyráběný hybrid o výkonu 986 koníFerrari ukázalo své nejvýkonnější superauto v historii. Půjde o sériově vyráběný hybrid o výkonu 986 koní

Konstrukce lodi o délce 33 metrů je kompletně celá zhotovená z hliníku, díky kterému má plavidlo velmi nízkou hmotnost. Kupředu jej pohání dvojice motorů MAN V8 1200, se kterými je loď schopna plout rychlostí až 16 uzlů, a objem nádrže o velikosti 20 600 litrů vystačí na 3 100 námořních mil (5 741 kilometrů). Pokud je kapitán lodi dostatečně šetrný a udržuje konstantní rychlost na 8 uzlech, je loď schopna dosáhnout vzdálenosti i 4 tisíc námořních mil (7 408 kilometrů).

Dynamiq g330

Interiér luxusní jachty Dynamiq Global 330 inspirovaný Bentley

Namísto pomalých ocelových lodí v typickém komerčním stylu jsme zvolili přístup zaměřený na budoucnost a vytvořili rychlou a moderní řadu plavidel. Speciálně jsme navrhli řadu Global, která se vejde pod hranici 40 metrů a bude vyhovovat mnohem širší základně klientů a jejich rodin. Navíc díky kompaktní velikosti je možné provádět skutečný průzkum. Průzkumníci Dynamiq mohou vplout do malých zátok a úžin, kam se větší jachty nedostanou,“ popisuje novinku Sergei Dobroserdov, zakladatel a CEO společnosti Dynamiq.

Stavba jednoho takového plavidla zabere společnosti Dynamiq přibližně 24 měsíců. Společnost plánuje nabízet jen velice omezenou sérii, která bude později doplněna o další dvě varianty o délce 30 a 40 metrů. Stavba lodí bude probíhat v italském Toskánsku a jejich pořizovací cena bude startovat na 14,3 milionu dolarů, tedy více jak 323 milionech korun. Pokud by na vás byla tato cenovka příliš vysoká, nezapomínejte, že třicetimetrová varianta bude o něco levnější.

Dynamiq g330

Interiér luxusní jachty Dynamiq Global 330 inspirovaný Bentley

Dynamiq g330

Interiér luxusní jachty Dynamiq Global 330 inspirovaný Bentley

Dynamiq g330

Luxusní jachta Dynamiq Global 330