Slack dnes vstupuje na burzu. Jeho akcie se začnou obchodovat za 26 dolarů

slack-london-office

Foto: Slack

Kancelář Slacku v Londýně

0Zobrazit komentáře

Jeden z nejrychleji rostoucích startupů a zároveň oblíbená komunikační platforma ve firmách, Slack, se chystá během dnešního dne vstoupit na burzu. Slack tak bude jedním z dalších startupů, kteří se letos podívají na veřejně obchodovatelný trh bez toho, aniž by byla firma profitabilní. Podobně to mu bylo i v případě přepravních startupů Uber a Lyft.

Slack si ovšem vybral trochu jinou cestu, když místo klasického IPO, ve kterém by vydával nové akcie a ve spolupráci s bankou s nimi vstupoval na burzu s cílem vybrání dalších prostředků, se rozhodl pro takzvané DPO, tedy přímý úpis na newyorské burze. Vstup na ni je plánován na dnešní den, a to s úvodní cenou 26 dolarů na akcii, která by měla posunout hodnotu firmy na zhruba 15,6 miliardy dolarů.

Tržní kapitalizace představuje zhruba dvacetinásobek očekávaných příjmů za letošní rok, ve kterém bude Slack opět ztrátový. Akcie tak mohou vystřelit dočasně vzhůru a pak podobně jako u Uberu nebo Lyftu postupně klesat. Slack není jediný, kdo si vybral přímý úpis akcií – v minulosti to byl například streamingový gigant Spotify, který se mezi investory řadí k těm úspěšnějším.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym