Porsche slaví úspěch s Taycanem. Na sportovní elektromobil má už 30 tisíc rezervací

taycan

Foto: Porsche

Elektrické Porsche Taycan

0Zobrazit komentáře

Rok 2020 se blíží a s ním i dosud největší dílo německé automobilky Porsche na poli elektromobilů. Chystaný model Taycan má představovat hlavní konkurenci zavedeným značkám a se svým designem a zpracováním chce zaútočit především na Teslu. O tom, že se mu to daří, svědčí i stávající předobjednávky, kdy na Taycan zákazníci udělali již 30 tisíc rezervací.

Pro rezervaci je nutné složit zálohu ve výši 2 500 dolarů, což přineslo Porsche dostatečnou garanci možného budoucího zájmu. Automobilka tak dělá vše proto, aby otestovala a vyladila poslední mouchy a připravila produkci na zhruba 40 tisíc kusů těchto elektromobilů ročně. První zákazníci by se pak měli dočkat už v průběhu příštího roku, byť přesné datum by mělo být známo po zářijovém odhalení finální podoby a specifikace.

Zajímavostí je, že například v Norsku, kde Porsche prodá zhruba 600 vozidel ročně, si Taycan objednalo přes 3 tisíce lidí. O elektromobil je tak extrémní poptávka a jde konečně o něco, co mohou mimo Tesly zvažovat i milovníci klasičtějšího designu největších evropských automobilek. Taycan se bude prodávat za cenu mezi 80 a 130 tisíci dolary.

Vůz by se měl dobít na 100 kilometrů dojezdu během 4 minut a celková výdrž baterie dosáhne zhruba 550 kilometrů. To vše bude pohánět dvojice elektromotorů o výkonu 600 koní.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym