Slack představil novou desktopovou aplikaci, která je o 33 procent rychlejší

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

slack-desktop

Foto: Slack

Aplikace Slack pro macOS

0Zobrazit komentáře

Populární firemní komunikační platforma Slack představila nové verze svých desktopových aplikací pro Windows a macOS a přestože nepřináší prakticky žádné funkční novinky, měly by potěšit všechny uživatele. Slack totiž své aplikace kompletně přepsal, aby byly výrazně rychlejší a také úspornější.

Slack tak nyní tvrdí, že se jeho nová desktopová aplikace spustí o 33 procent rychleji než dosud a také že využívá o 50 procent méně paměti RAM. Rychlejší chod aplikace by měly zaznamenat všichni uživatelé, ale zejména ti, kteří ve Slacku používají více pracovních účtů (workspaces).

Právě s ohledem na větší počet účtů vývojáři Slacku obě desktopové aplikace přepsali. Slack tak už pro každý pracovní prostor nebude vytvářet samostatnou kopii, zabírající operační paměť, ale místo toho využije sdílené prvky a moderní kód. Komunikační platforma na této aktualizaci pracovala dva roky a rychlejší by měly být dokonce i hovory.

Lepší použitelnost desktopových aplikací Slacku by nově měla přijít i v případě, že vám vypadne internetové připojení. Až dosud obvykle nebylo možné zobrazit v aplikaci vůbec nic a kanály nebo konverzace byly prázdné. Slack sice zatím nepředstavil offline mód, ale aplikace alespoň do paměti uloží vaše pozice, takže poslední zprávy uvidíte i bez aktivního připojení.

slack-speed

Foto: Slack

Nová aplikace Slacku pro macOS a Windows je významně rychlejší

Diskuze (0)

Novinka

Anonym