Pavel Kacerle získává pro svůj startup Live Penalty přes 3 miliony korun a míří naplno za hranice

pavelkacerleInsider

Foto: CzechCrunch

Spoluzakladatel a šéf startupu Live Penalty Pavel Kacerle

0Zobrazit komentáře

Stojíte na fotbalovém hřišti, před sebou míč na perfektně střiženém trávníku a bránu, která se i přes nepříliš velkou vzdálenost zdá čím dál menší a tlukot srdce dodává na intenzitě celého zážitku. Zhruba tak se cítí hráči fotbalu, kteří se dostanou ke střele na bránu, ve které stojí perfektně soustředěný gólman. Na velkém hřišti a se známým jménem v bráně si to ale pravděpodobně nevyzkoušel prakticky nikdo z nás, což popohnalo trio Pavla Kacerleho, Lukáše Veverky a Matěje Suchého k odvážnému nápadu.

Se startupem Live Penalty se vrhli do tvorby mobilní aplikace, přes kterou mohou hráči v živém vysílání na dálku ovládat speciální přístroj, jenž střílí míč na bránu. I kvůli tomu, že jich mohou být stovky tisíc či miliony po celém světě, bylo potřeba vytvořit vlastní algoritmus, který vypočítává trajektorii střely na základě nejčastějšího zadání. Hráči pak postupně vypadávají podle toho, zda si vyberou umístění střely správně, a výherci získají cenu.

Právě tento systém Pavel Kacerle a jeho tým naplno testuje uvnitř prestižního německého akcelerátoru leAD, který je spojen se zakladatelem Adidasu. Tam se trio dostalo jako jeden z více než 300 přihlášených startupů a na další vývoj získalo nejen 25 tisíc eur, respektive téměř 650 tisíc korun, ale také podporu v podobě známých mentorů a navazujících kontaktů. Výměnou za to leAD dostal 8% podíl ve firmě.

livepenalty

Speciální zařízení pro Live Penalty

Právě na vývoji spolupracuje Live Penalty s pražským vývojářským studiem STRV, které bylo u zrodu myšlenky a nyní se rozhodlo do firmy investovat mimo vývoje také vlastní prostředky. Konkrétně od STRV putuje do Live Penalty 1,5 milionu korun, ke kterým se připojila i česká firma first.FRAME se stejnou částkou. Celkem tak startup získává 3 miliony korun.

Trojice v něm i nadále drží přes vlastní společnost Smashbuster majoritní podíl a postupně kouká po dalších investicích. „Do konce roku chceme udělat další investiční kolo s mnohonásobně vyšší částkou,“ říká pro CzechCrunch šéf Live Penalty a jeden z tvůrců Pavel Kacerle. Jeho tým má aktuálně plné ruce práce v rámci akcelerátoru, kde se postupně potkává s mentory a investory z firem jako Sport1, ProSieben nebo OneFootball, které mohou startup napojit třeba i na prestižní asociaci FIFA.

hendrik-meyer-bezrealitky3-min

Přečtěte si takéBezrealitky jdou do správy investičních bytů. Majitelům zajistí kompletní servis a předplatí tři měsíční nájmy dopředuBezrealitky jdou do správy investičních bytů. Majitelům zajistí kompletní servis a předplatí tři měsíční nájmy dopředu

Peníze navíc startup bude potřebovat. „Provoz na půl roku v plném zápřahu nás bude stát kolem 800 tisíc dolarů, potřebujeme se tak začít zaměřovat na placená partnerství,“ dodává Kacerle. Cílem startupu je přitom zavedení nového přístupu k partnerství se známými fotbalovými kluby, kterým chce v základu poskytovat svou technologii zdarma pro takzvanou aktivaci brandu.

V jednoduchost vše spočívá v tom, že by Live Penalty měly prostřednictvím spolupráce s klubem zasáhnout co nejvyšší počet fanoušků na sociálních sítích a dalších kanálech jednotlivých klubů, přivést je k aplikaci a zajistit co možná nejlepší engagement. Kluby totiž často mají i desítky milionů fanoušků, ale jen malé procento z nich je aktivní.

livepenalty-sport1

Pavel Kacerle (vpravo) s Olafem G. Schröderem, šéfem skupiny Constantin Medien AG, pod kterou spadá stanice Sport1

Pro to chce Live Penalty mimo mobilní aplikace zapojit také aplikaci na Facebooku, ve které sice nebude možné vyhrávat reálné partnerské ceny, ale bude schopna zasáhnout ještě větší počet lidí s cílem jejich přechodu na mobil. V rámci bezplatné implementace aktivace značky pak chce český startup získávat procenta z prodaných výrobků prostřednictvím běžícího přenosu hry. „Tak by to mělo fungovat minimálně první půlrok reálného provozu, pak se chceme zaměřit na další formy monetizace,“ říká Pavel Kacerle.

O spolupráci nyní startup jedná s několika partnery v rámci Evropy i Spojených států. Live Penalty jsou nicméně pro Smashbuster, který ovládá zmíněné trio, jen jednou větví. Vedle toho se zaměřují také na projekt Live Sweepers, ve kterém tvoří speciální na dálku ovládané bagry, se kterými mohou hráči čistit pláže nebo i další místa postižená přírodními katastrofami nebo jen obecně znečištěním. Vedle Live Penalty tak Pavel Kacerle aktuálně hledá prostředky i na druhou větev firmy.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym