Český startup Live Penalty Pavla Kacerleho získal v nové seed investici přes půl milionu korun

kacerle

Pavel Kacerle

0Zobrazit komentáře

Je jen málo tuzemských startupů, které by se zaměřovaly primárně na sport a dokázaly si probojovat cestu do zahraničí. O podobný úspěch se nicméně rozhodl pokusit Pavel Kacerle, který dříve pracoval na filmových efektech do filmů jako Iron Man 2 nebo Strážci Galaxie, se svým startupem Live Penalty. Na něm spolupracuje s Lukášem Veverkou a Matějem Suchým a nyní se jim podařilo s konceptem prorazit v novém kole programu německého akcelerátoru leAD.

Český startup byl vybrán v konkurenci více než 340 dalších projektů z celého světa a od září tak nastoupí na tříměsíční akcelerační program, ve kterém bude dále vyvíjet a testovat produkt. Výměnou za to dostane mimo kontaktů, zázemí a další podpory také finanční injekci ve výši 25 tisíc eur (přes 630 tisíc korun), a to výměnou za 8% podíl ve firmě.

Live Penalty fungují na relativně jednoduchém principu stejnojmenné fotbalové disciplíny. Hráči, kterých můžou být i stovky tisíc či miliony najednou, mohou v mobilní aplikaci hrát v živém vysílání proti brankáři, a to na základě ovládání speciálního robotického zařízení, které střílí na fotbalovou bránu s reálným člověkem. Hráči poté postupně odpadávají, až z nich vzejde výherce. Na celém systému nyní bude startup pracovat v okolí lidí, kteří jsou propojeni mimo jiné se zakladatelem Adidasu.

livepenalty

Speciální zařízení pro Live Penalty

Diskuze (0)

Novinka

Anonym