Spotify, Netflix či plošinovka Cuphead. Tesla dává novou aktualizací sbohem nudě za volantem

tesla-cuphead

Foto: Tesla/YouTube

V Tesle si půjde zahrát i plošinovku Cuphead

0Zobrazit komentáře

Mrknout na díl oblíbeného seriálu od Netflixu, zhlédnout nejnovější video od oblíbeného youtubera či si zahrát hardcore plošinovku není výčet toho, co můžete dělat doma v obýváku, ale malá ochutnávka toho, co všechno bude nyní možné dělat za volantem vozu Tesla. Kalifornská automobilka totiž vydává velký softwarový update, díky kterému se kokpit Tesly promění v malé zábavní centrum.

Tesla a její vozy jsou známé pro svou schopnost softwarových změn, prostřednictvím kterých může automobilka efektivně měnit nastavení automobilů, řešit jejich případné softwarové neduhy a také učit automobily zcela novým kouskům.

V komunitě majitelů automobilů, za nimiž stojí jméno Elona Muska, jsou velice oblíbené tzv. easter eggy, tedy vtipné softwarové doplňky, které mění vizualizaci prostředí infotainmentu vozů, přidávají do něj zábavný obsah nebo učí automobil zatancovat třeba vánoční taneček.

Právě zábava je pro Teslu důležitým elementem, který by podle ní neměl za volantem chybět. V minulosti to dokázala updatem, díky kterému je ve vozech možné hrát některé ze starých dobrých pecek od Atari, a právě na tento zábavní update navazuje prozatím jedna z největších aktualizací, co se infotainmentu vozů týče. Ta přináší balík novinek, jejíž cíl je jediný, zabavit posádku vozu kdykoliv to jen bude potřeba.

Verze 10.0 softwaru vozů Tesla se podle zpráv z elektromobilky již začíná pomalu šířit napříč celou flotilou. Dočkají se jí majitelé Modelu S, Modelu X a také Modelu 3 s tím, že prioritu mají majitelé vozů s předplacenou konfigurací Full Self-Driving, tedy s hardwarem, který je připraven se softwarovou aktualizací v budoucnu poskytovat plně autonomní jízdu.

laura-skoda-auto

Přečtěte si takéOkay, Lauro. Škodovka spouští vlastní hlasovou asistentku, která hovoří plynně českyOkay, Lauro. Škodovka spouští vlastní hlasovou asistentku, která hovoří plynně česky

Tito řidiči se jako první dočkají možnosti poslechnout si songy ze Spotify Premium a sledovat videa na některé z platforem YouTube, Netflix či Hulu. Písničky ze služby Spotify, o které byl mezi majiteli vozů Tesla obrovský zájem, bude možné poslouchat za jízdy. Ovšem videoplatformy bude možné zapínat pouze tehdy, bude-li automobil stát na místě. Řidiči si jimi budou moct zkrátit čas během čekání při nabíjení vozu, v zácpách nebo na semaforech.

tesla-model3-interier-dashboard

Foto: Tesla

Tesla Model 3 a její obří obrazovka, která doslova láká k sledování filmů a videí

Ti, kteří mají zlato v hrdle, nebo si to o sobě alespoň myslí, zajisté potěší mód Caraoke. Díky němu si bude možné zazpívat sólo či se zbytkem posádky, aniž byste museli pátrat v paměti po správných slovech a přesném rytmu. Caraoke přináší rozsáhlou knihovnu písní a jejich textů s podporou více jazyků.

Tento mód doplňuje také nová hra, kterou je hardcore plošinovka Cuphead. Ta díky svému oku lahodícímu retro zpracování může působit jako výzva nanejvýše pro dětskou posádku vozu, ve skutečnosti však u ní lze zažívat podobná muka jako u některého z titulu z herní série Dark Souls.

Řízení auta přes aplikaci na dálku

Tesla do infotainmentu přidala i možnost náhodného vyhledávání zajímavých míst a restaurací v okolí. Stačí jen zadat větu „I’m feeling lucky“ či „I’m feeling hungry“ a navigace vozů vás zaveze na náhodně vybrané místo ve vašem okolí. Pokud máte pocit, že jste něco podobného již nikde viděli, pak se nemýlíte. Tesla v tomto případě našla inspiraci u Googlu.

Nová aktualizace se dotkla také některých dalších schopností vozu a mobilní aplikace Tesly komunikující s vozy. Za zmínku stojí Smart Summon, tedy vylepšení stávající funkce Summon, která umožňuje pomocí aplikace popojet s vozem na vzdálenost několika metrů, což se hodí především na parkovištích s úzkými parkovacími místy.

tesla-tri-modely

Foto: Tesla

Update je dostupný pro všechny osobní vozy značky Tesla. Tedy Model S, Model X a Model 3

Vylepšená verze této funkce, která je dostupná pouze pro majitele vozů s koupenou výbavou Full Self-Driving a Enhanced Autopilot, umožní vozu nejen vyjet z parkovacího místa, ale zároveň vyhledat svého majitele stojícího v dohledu, a přitom se vyhnout všem překážkám.

Skrze aplikaci bude možné ovládat také okénka vozu. Další novinkou je také ukládání pořízených videozáznamů z hlídkového Sentry mode do vlastní složky a úplnou novinkou je i nový mód Joe. Jeho aktivací se ztlumí výstražné zvuky, aby nebudily některého ze spících členů posádky vozu.

Tesla tuto aktualizaci označuje za největší, jakou kdy majitelům svých vozů nabídla. Aby si vůz mohl update stáhnout, stačí se jen připojit k síti a aktualizace se sama nainstaluje, až bude pro daný vůz dostupná.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym