Vyzvednout nákup a hurá domů. Rohlik.cz nově otevírá své výdejní boxy Rohlík Point pro veřejnost

rohlik-point2

Foto: Rohlik.cz

Nejvytíženější jsou Rohlík Pointy v odpoledních hodinách

0Zobrazit komentáře

Již deset měsíců si zákazníci online supermarketu Rohlik.cz mohou nechávat doručit své nákupy do speciálních výdejních boxů, které fungují obdobně jako výdejní boxy e-shopů Alza či Mall. Až doposud bylo tzv. Rohlík Pointy možné nalézt pouze na lokacích, jako byly soukromé firemní komplexy či větší kancelářská centra. Nyní se však dostávají na dosah široké veřejnosti.

Nutnost hnát se po práci na nákup do přeplněného supermarketu může pro někoho představovat nepříjemnou útrapu. Řešením jsou objednávky nákupů rovnou do domu, což je ovšem spojeno jednak s náklady za dopravu a jednak s tím, že musíte být doma právě na daný čas. V prosinci minulého roku přišel Rohlik.cz s alternativou v podobě Rohlík Pointu, tedy boxu, do kterého je možné nechat si zdarma doručit nákup a následně si jej vyzvednout kdykoliv se to zákazníkovi zrovna hodí.

Rohlík Pointy byly až doposud k dispozici především ve větších kancelářských komplexech v Praze a Brně a sloužily také jako benefit zaměstnancům některých soukromých společností, mezi které patří například Seznam či ČSOB. Nově se však Rohlík Pointy stěhují i na veřejně dostupná místa. Po Anděl Parku na Smíchově, Coral Office Centru v Nových Butovicích a karlínském Meteoru je možné výdejní boxy největšího tuzemského online supermarketu nalézt také v některých obchodních domech.

rohlik-cz_tomas-cupr-min

Foto: Rohlik.cz

Zakladatel Rohlik.cz Tomáš Čupr

V září jsme instalovali Rohlík Point do budovy Sazky a obchodních center Centrum Černý Most a Westfield Chodov. Další veřejný je navíc umístěný u našeho skladu v Liboci,“ říká Tomáš Čupr, zakladatel Rohlik.cz.

Doručení nákupu zdarma od 100 korun

S nově instalovanými boxy přišla také změna pravidel užívání jejich služeb. Zatímco dříve si zákazníci mohli nechat zdarma do boxu doručit nákup, jehož hodnota převyšovala 300 korun, nyní si do Rohlík Pointu lze nechat doručit nákup již od 100 korun. Taška s nákupem je zákazníkovi do boxu doručena už do dvou hodin. Zákazníci si tak po práci jen vyzvednou uskutečněný nákup a mohou jet rovnou domů, bez stání ve frontách a obrážení regálů.

„Právě jsme ukončili pilotní provoz a služba perfektně plní to, co jsme od ní očekávali. Oproti klasické dovážce z Rohlik.cz je možné si nákup objednat již v hodnotě od 100 korun s dopravou vždy zdarma. Nákup na zákazníky také vždy v rámci daného časového úseků počká, není tedy potřeba se s kurýrem v danou dobu potkat,“ popisuje Čupr výhody Rohlík Pointu.

rolik-point_3-min

Rohlik Point ve Westfield Chodov

Celý box má totiž tu výhodu, že udržuje potraviny v ideálních podmínkách, a tak je nákup schopen na majitele i nějakou dobu počkat. Celkem jej tvoří dvě komory, první je chlazená s mrazákem a druhá nechlazená. V momentě, kdy je do boxu nákup doručen, obdrží jeho majitel unikátní PIN kód. Ten slouží k otevření boxu, ve kterém již najde tašku viditelně označenou svým jménem, aby si omylem nevzal zcela jiný nákup. A pokud se přeci jen stane, že si zákazníci tašku popletou, Rohlik je připraven vše kompenzovat.

A co si do Rohlík Pointu zákazníci prozatím objednávali nejčastěji? „Velmi oblíbené jsou kancelářské svačinky a rychlé obědy, ale také klasické večerní nákupy, které ocení především ti, kteří se nechtějí po práci stavovat v obchodě nebo kteří dojíždějí do práce autem,“ dodává Čupr, který zároveň prozradil, kdy mají boxy nejvíc napilno. „Nejvytíženější jsou prozatím odpolední objednávky, které si zákazník může vyzvednout od 15:30 až do noci.“

Cílem Rohlíku je postupně rozšířit síť výdejních boxů na několik set míst po celém Česku v rámci hledání cest k novým zákazníkům a zvyšování komfortu poskytovaného zákazníkům současným. Zároveň s tím pokračuje i ve své snaze omezit dopady svého podnikání na životní prostředí a pokračuje v expanzi do dalších koutů Česka i nových států Evropy. V Maďarsku by měl pod značkou Kifli (maďarsky rohlík) začít operovat už za pár týdnů.

rohlik-point3

Foto: Rohlik.cz

Do Rohlík Pointu se každý zákazník dostane přes PIN

Diskuze (0)

Novinka

Anonym