Fotbalista Jakub Jankto postavil za 30 milionů korun první gaming house v Česku. Bydlet v něm bude jeho herní tým

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

jakub-jankto

Foto: Sampi

Jakub Jankto, majitel a zakladatel herního týmu Sampi

0Zobrazit komentáře

Jakub Jankto je ve svých zanedlouho čtyřiadvaceti letech maximálně vytížený jako profesionální fotbalista. Záložník italské Sampdorie Janov je již rovněž stabilním členem českého reprezentačního výběru, ale při svém nabitém programu si najde čas i na tak trochu vedlejší byznys. Jankto stále více nakukuje do esportu.

Není se čemu divit. Rychlonohý fotbalista, který působí v Itálii již šestým rokem, je odjakživa vášnivým hráčem počítačových her a zejména fotbalového titulu FIFA. Proto loni v září založil svůj profesionální herní tým Sampi, se kterým za relativně krátkou dobu dokázal získat již několik slušných umístění.

Na offline turnajích po celé Evropě i Spojených státech posbírali hráči Teamu Sampi celkem 23 medailí, za které se zasloužili hráči z celé Evropy. Jednou z největších hvězd Janktova týmu je například Fin Erik „EKI“ Tammenpää, který je jedním z nejlepších hráčů hokejového titulu NHL v historii.

fin-sampi-jankto

Foto: Sampi

Erik „EKI“ Tammenpää a Jakub Jankto z herního týmu Sampi

Finský hráč tak pochopitelně přitahuje pozornost a podle zástupců Teamu Sampi o něj již dokonce projevil zájem i reálný americký tým z NHL. Přilákat ho chtěl do své esportové divize Washington Capitals, ovšem Tammenpää nabídku odmítl, jelikož mu prý Team Sampi nabídl lepší podmínky.

Finovým snem totiž vždy bylo bydlet a trénovat v tzv. gaming housu, což se mu nyní v českém esportovém týmu splní. Jakub Jankto chce otevřít unikátní dům, který vyroste v obci Tuchoměřice, nacházející se mezi Prahou a Letištěm Václava Havla, na jaře příštího roku a má s ním velké plány.

grocery

Přečtěte si takéBýt eko není jen tak. Snahu omezit plastové obaly výrobci mají, ale brzdí je nařízení i problematická recyklaceBýt eko není jen tak. Snahu omezit plastové obaly výrobci mají, ale brzdí je nařízení i problematická recyklace

„Jde o jeden z vůbec největších projektů v esportu. V domě chystáme několik projektů pro hráče, které se nebudou týkat pouze hraní jako takového,“ hlásí majitel a zakladatel Sampi Jakub Jankto. Celý projekt vyšel na celkem 30 milionů korun, ale mladý fotbalista je přesvědčen, že se taková investice vyplatí.

„Průmysl esportu má obrovský potenciál i do budoucna. Jsme rádi, že se nám podařilo takový projekt zrealizovat. Cílem je naprostá profesionalizace všech hráčů a týmu jako takového. V plánu máme konkurovat těm nejlepším týmům světa,“ dodává Jankto s tím, že se do moderního gaming housu natrvalo nastěhuje desítka profesionálních hráčů.

sampi-gaming-house2

První gaming house v Česku postavil Team Sampi

V gaming housu se bude pochopitelně nejen bydlet, ale také trénovat, a to jak na PC, tak na konzolích PlayStation 4 a Xbox One. Hráči Teamu Sampi budou mít k dispozici dům o užitné ploše 538 metrů čtverečních a vedle prvotřídního herního vybavení nebude chybět ani bazén, fitness, profesionální kuchař starající se o zdravou stravu a také kompletní realizační tým včetně fyzického i mentálního kouče.

Team Sampi chce otevřením prvního gaming housu v Česku přinést na pole českého gamingu revoluci v přístupu k vychovávání nových hráčů a budování úspěšného týmu. Ostatně předseda České asociace esportu Lukáš Pleskot nedávno v rozhovoru pro CzechCrunch říkal, že právě týmy jsou zatím v Česku slabší stránkou celého esportu.

V Teamu Sampi nicméně mají ty největší ambice a nový gaming house se stane domovem pro pět hráčů, kteří budou tvořit mezinárodní týmovou sekci, a dalších pět hráčů, jež se budou soustředit na individuální hry jako FIFA, NHL nebo Fortnite.

„Pro velké esportové týmy je gaming house běžnou součástí servisu pro jejich hráče, ale z českých týmů se do ničeho takového ještě žádný nepustil. Připravovali jsme to několik měsíců, dlouho jsme hledali vhodnou nemovitost, a když jsme ji našli, zase jsme s architektem pracovali na tom, aby všechno bylo perfektní,“ popisuje Jankto.

Pro hru FIFA má Sampi ve svém středu šestinásobného mistra Bulharska a mistra Evropy Stanislava „WickyBG“ Chakarova, bývalého hráče italského AS Řím, Angličana Sama „Poachera“ Carmodyho a nejnovější posilou je patnáctiletý český talent Dominik „Seron“ Čermák. A do letošního listopadu se v Sampi specializovali také na hru Trackmania, kde však již své největší hvězdy prodali.

sampi-esport-wicky

Foto: Sampi

Bulharský hráč FIFA Stanislav „WickyBG“ Chakarov z Teamu Sampi

Diskuze (0)

Novinka

Anonym