Rok 2058, umělé vědomí a zrození nové formy života na Zemi. Třetí řada seriálu Westworld na HBO se blíží

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

Evan Rachel Wood ve třetí sérii seriálu Westworld od HBO

0Zobrazit komentáře

Už je to více než tři roky, co na HBO připoutal fanoušky k obrazovkám seriál Westworld o futuristickém zábavním parku, ve kterém nevíte, kdo je skutečný člověk, kdo robot, a kdy se vlastně daná scéna odehrává. Druhá série předloni odkryla další zákoutí tajemného světa, kde se mísí pokročilá umělá inteligence, respektive vědomí, s lidským chtíčem, a připravila diváky na třetí sezonu. A ta již brzy dorazí.

HBO po delším čekání konečně odkrylo, kdy Westworld s novou řadou vyjde. A díky novému teaser traileru, který neodkrývá žádné záběry ze samotného seriálu, víme, že to bude v polovině března. První trailer už přitom HBO ukázalo loni v červenci během Comic-Conu, datum však potvrdilo až nyní.

Díky novému traileru dostáváme alespoň reálnější představu o tom, kde se třetí sezona seriálu, který je evidentně zasazen i do vzdálenější budoucnosti, bude odehrávat. Pravděpodobně se bude jednat o rok 2058, ke kterému nás však dovedou více či méně známé události.

Tvůrci na časové ose, respektive na časovém kruhu zmiňují politické protesty v Hongkongu nebo impeachment amerického prezidenta, což jsou reálné události, které jsme již všichni prožili, ale navazují na ně další, smyšlené, jež však někdy mohou mít taktéž blízko realitě. Například ekologický kolaps v Indonésii nebo termonukleární incident.

V roce 2024 má také dojít k zavraždění zvoleného amerického prezidenta, ale klíčová a kritická událost se stane ve zmíněném roce 2058. Podle loňského traileru nicméně můžeme odhadnout, že ani tentokrát nebude Westworld sledovat jen jednu časovou osu, a tak se můžeme těšit na další „temnou odyseu o počátku umělého vědomí a zrození nové formy života na Zemi“, jak píše samo HBO.

Premiéru má třetí série 15. března a v hlavních rolích se opět vrátí Evan Rachel Wood (Dolores), Thandie Newton (Maeve), Ed Harris (Muž v černém), Jeffrey Wright (Bernard), Tessa Thompson (Charlotte) a Luke Hemsworth (Stubbs). V nové roli Caleba se objeví taktéž Aaron Paul.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym