Legenda českých her se vrací v novém hávu. První díly Mafie vyjdou znovu, ve strhující grafice a rozšířeném příběhu

mafiade3

Foto: 2K

První díl ikonické Mafie se vrací v předělané grafice

0Zobrazit komentáře

Smyšlené městečko Lost Heaven, atmosféra dvacátých a třicátých let minulého století protkaná mafiánskou tematikou, prvotřídně napsané postavy a strhující příběh. I tak by se dala popsat jedna z nejlegendárnějších českých her – Mafia, která vyšla už před 18 lety a získala si miliony fanoušků nejen v Česku, ale i po celém světě. Po úspěchu však následovalo ještě druhé a poměrně kontroverzní třetí pokračování.

A teď si budete moct celý příběh vychutnat znovu, navíc v jeho rozšířené verzi. Studio 2K se rozhodlo, že vydá v následujících týdnech a měsících trojici her znovu pod názvem Mafia: Trilogy, a rovnou se spoustou vylepšení. Těch nejzásadnějších se dočká první díl Mafie, který bude mít nejen rozšířený příběh a vylepšenou hratelnost, ale také kompletně předělanou grafiku do neuvěřitelné podoby.

První díl pod názvem Mafia: Definitive Edition by měl vyjít 28. srpna letošního roku. Napovídají tomu uniklé informace z nechtěně publikované prodejní stránky na Microsoft Store, která už je nyní sice smazána, ale detaily kolují internetem. Studio 2K totiž dnes vydalo pouze 30vteřinový rychlý trailer, který láká na více informací v průběhu příštího týdne.

mafiade5

Mafia: Definitive Edition

Hra vyjde na PC i konzolích Xbox One a PlayStation 4. Ještě před ní bychom se ale měli dočkat také předělaného druhého dílu celé trilogie pod názvem Mafia II: Definitive Edition, který by měl dokonce vyjít už 19. května. Oproti prvnímu dílu nenabízí tolik vylepšení, i když je aktualizace grafiky znát, ale za to rovnou nabídne i všechny datadisky, které ke hře po jejím vydání vyšly.

Pokud si navíc pořídíte Definitive Edition prvního dílu, můžete si do druhého a třetího dílu odemknout oblek a taxík hlavní postavy z jedničky, Tommyho Angela. O remasterované verzi třetího dílu zatím podrobnější informace známy nejsou, ale popisek k předchozím dílům ho výslovně zmiňuje jako Mafia III: Definitive Edition.

Největší otázkou fanoušků zůstává, zda se vývojářům podaří do hry protlačit také původní český dabing (v prvním a druhém díle) nebo alespoň titulky, které obsahoval ten třetí. Kvůli rozšíření příběhu a dalším změnám u jedničky se dá předpokládat, že Mafia: Definitive Edition bude bez dabingu, s malou pravděpodobností se v ní objeví titulky. Oficiální web s trailerem na celou předělanou trilogii je nicméně i v češtině.

Předělávky má podle všeho na starosti herní studio Hangar 13, které spadá přímo pod 2K Games a za sebou má vývoj třetího dílu trilogie. Právě do Hangar 13 se v roce 2017 připojila i velká část původního týmu 2K Czech, který stál za původním prvním a druhým dílem. Zásadním způsobem se na něm podílel i Dan Vávra, který napsal příběh jak jedničky, tak dvojky.

Na další podrobnější informace si budeme muset počkat do následujících dní a týdnů. Mezitím se můžete podívat na několik screenshotů z Definitive Edition prvního a druhého dílu:

mafiade

Foto: 2K

Mafia: Definitive Edition

mafiade2

Foto: 2K

Mafia: Definitive Edition

mafiade4

Foto: 2K

Mafia: Definitive Edition

mafiade6

Foto: 2K

Mafia: Definitive Edition

mafiade7

Foto: 2K

Mafia: Definitive Edition

mafia2t-2

Foto: 2K

Mafia II: Definitive Edition

mafia2t-3

Foto: 2K

Mafia II: Definitive Edition

mafia2t-4

Foto: 2K

Mafia II: Definitive Edition

mafia2t

Foto: 2K

Mafia II: Definitive Edition

Diskuze (0)

Novinka

Anonym