Revolut v Česku spouští účty Junior. Chce dát kontrolu rodičům a posílit finanční gramotnost dětí

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

revolut-junior1

Foto: Revolut

Revolut spouští novou službu Junior

0Zobrazit komentáře

Revolut v posledních letech rychle vyrostl a pro placení, převody měn bez přirážky nebo nákup kryptoměn ho využívá po celém světě již přes 10 milionů zákazníků. Silnou zákaznickou bázi má i v Česku, kde ho používá 200 tisíc lidí a teď tu britský fintechový startup spouští svou novou službu.

V březnu Revolut odhalil, že se chce pustit také do dětských účtů, a teď je rozšiřuje z Velké Británie do dalších zemí. Novou aplikaci pro správu financí nově mohou využít děti ve věku do 7 do 17 let také v Česku, kam přichází Revolut Junior s cílem posílit finanční gramotnost mladých uživatelů.

Dětské účty fungují v Revolutu podobně jako například v některých jiných bankách. Revolut je ostatně od května rovněž bankou. Účet Junior může založit pouze rodič či zákonný zástupce, který sám Revolut využívá a má předplacenou kartu Premium či Metal.

revolut-junior3

Foto: Revolut/CzechCrunch

Služba Revolut Junior. Vlevo účet dítěte, vpravo účet rodiče jako správce

V rámci aplikace Revolut Junior mohou rodiče sledovat pohyby na účtu svých dětí a dostávat upozornění na realizované transakce. Zároveň lze nastavit, jak a za co mohou děti své finanční prostředky utrácet, a k celému produktu je dodávána také speciálně navržená platební karta Revolut Junior.

„Spuštěním tohoto produktu chceme napomoci dětem rozvíjet jejich finanční schopnosti. Diskuze o penězích obvykle začínají doma a věříme, že finanční dovednosti jsou získávány postupně na základě zkušeností a pod dozorem rodičů a zákonných zástupců,“ říká k novince Aurelien Guichard, který Revolut Junior řídí.

Vizí Revolutu je, že jakmile děti dorostou, mohou pak volně přejít na klasický účet. Do té doby mají jejich finanční život rodiče pod dohledem, včetně bezpečnostního nastavení, například zda mohou využít online platby. Finanční gramotnost chce ale Revolut postupně rozvíjet především dalšími novými funkcemi.

V průběhu roku tak do služby Junior přibudou pravidelně převáděné částky, finanční cíle, spoření, podrobné přehledy útrat či nastavení limitů útrat. Revolut uvádí, že každá funkce je navržena tak, aby do ní byli zapojeni jak rodiče, tak jejich děti, a to s cílem podporovat v rodině dialog na daná témata.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym