Aplikaci Můj vlak používají stovky tisíc lidí. České dráhy nyní zásadně zrychlily nákup jízdenky

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

cd-muj-vlak

Foto: České dráhy/CzechCrunch

Aplikace Můj vlak od Českých drah

0Zobrazit komentáře

Když byste měli vyjmenovat nejpoužívanější české iOS aplikace, Můj vlak by vás možná nenapadl, ale právě oficiálně aplikace Českých drah by v tomto žebříčku měla být vysoko. Přesná čísla státní dopravce neprozrazuje, ale zmiňuje, že jeho aplikaci využívají stovky tisíc uživatelů, kterým teď poskytne ještě komfortnější servis.

Je to už šest let, co České dráhy svou mobilní aplikaci Můj vlak představily, ale nadále patří k tomu nejlepšímu, co tuzemské státní podniky, úřady či instituce vytvořily. Teď navíc přichází velká aktualizace. „Jde o druhý největší update aplikace v její historii. Ten první přinesl implementaci In Karty do mobilu,“ říká Roman Menc, web manažer ČD a jeden z tvůrců aplikace.

Vše v aplikaci zůstává v zásadě stejné. Cestující si v ní mohou snadno vyhledat libovolné vlakové spojení Českých drah, a to včetně aktuálních informací o průběhu cesty, poloze či zpoždění vlaku, ale co se významně zrychlí, je nákup jízdenky. Ten byl dosud relativně zdlouhavý, a tak ho vývojáři zkrátili na pár nejnutnějších kroků.

muj-vlak-update1

Nákup jízdenky je nově mnohem rychlejší

„Cestující si mohou pořídit jízdenku na menší počet kliknutí. Výhodou také je, že aplikace nově dokáže zobrazit přesnou cenu vyhledaného spojení už na začátku nákupu nebo umožňuje rychlé přepínání vozové třídy včetně okamžitého přepočítání ceny. Zjednodušili jsme také zadávání jednotlivých kategorií cestujících,“ říká Roman Menc.

Jelikož od začátku roku aplikace Můj vlak podporuje také Apple Pay, majitelé iPhonů za jízdenku také velmi snadno a bezpečně zaplatí, aniž by museli kromě biometrického ověření cokoliv zadávat. Na Google Pay však zatím bohužel majitelé telefonů s Androidem dál čekají, využít místo toho můžou alespoň aplikaci Masterpass.

Zkrácení nákupu de facto do jedné obrazovky, kde se objevují všechny potřebné informace, jež byly dříve na několik stránkách, může přispět k tomu, že bude jízdenky v aplikaci Můj vlak nakupovat ještě více cestujících. To se v aktuální situaci, kdy se preferuje bezkontaktní vztah, hodí – i nakoupená jízdenka je pak ve formě kódu, který průvodčí pouze „na dálku“ naskenuje.

Vedle zrychlení nákupu nový update aplikace Můj vlak, který ke všem uživatelům dorazí nejpozději do konce června, přináší také možnost zasílání push notifikací. Aktuální informace aplikace zašle například o změně řazení, trasy či jízdního řádu. K dispozici je ke stažení v App Storu a Google Play.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym