Apple Pay už umí i aplikace Českých drah. Jízdenku na vlak si tak koupíte ještě jednodušeji

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

Aplikace Můj vlak podporuje Apple Pay

0Zobrazit komentáře

České dráhy rozhodně nemají tu nejlepší pověst a byť si za mnohé mohou jednoznačně samy, jedno se musí nechat – jejich mobilní aplikace Můj vlak patří k tomu nejlepšímu, co české služby, ať už státní či soukromé, nabízí. I díky tomu, že je neustále vylepšována a vývojáři z Českých drah často naslouchají svým uživatelům.

Aplikace Můj vlak funguje na iPhonech i telefonech s operačním systémem Android, ale nejnovější aktualizace (alespoň prozatím) potěší pouze majitele jablečných zařízení. Nová verze aplikace, která vyšla dnes, totiž přináší podporu pro platební službu Apple Pay. Díky ní je nákup jízdenky ještě snazší než dosud.

Už nyní byl nákup jízdenky v aplikaci Můj vlak poměrně přímočarý. Jediné zdržení mohlo přijít až právě při placení. Pokud nevyužíváte jako pravidelný nakupující tzv. ČD Kredit, což je nejrychlejší metoda, bylo dosud na výběr buď z platby platební kartou, nebo přes aplikaci Masterpass.

V případě platby kartou jste ji buď museli pokaždé zadat, nebo ji nechat aplikaci zapamatovat, ale to ne každému uživateli vyhovuje. Bezpečnější v tomto ohledu je Masterpass, ale to zase znamená přeskakování mezi aplikacemi. Platba přes Apple Pay tak nyní přináší zjednodušení situace, kdy jen stačí pomocí Face ID nebo Touch ID platbu ověřit a máte nakoupeno.

Na Androidu prozatím funguje jen zmíněné trio platebních metod – ČD Kredit, Masterpass a platební karta. Zda a kdy České drahy do aplikace Můj vlak přidají také Google Pay, což je androidí obdoba Apple Pay, zatím není jasné.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym