Revolut v Česku vylekal své uživatele. Limit pro bezplatné převody měn sice opravdu snižuje, ale ne o tolik

Peter BrejčákPeter Brejčák

revolut-card

Foto: Revolut

Platební karta Revolut

0Zobrazit komentáře

Britský fintech Revolut v posledních měsících prochází velkými změnami, jelikož se z něj po mírných průtazích stává oficiální evropská banka. I v České republice chce svým uživatelům v řádu měsíců nabídnout úvěry či kreditní karty, ale ještě předtím přichází s méně pozitivními zprávami.

Revolut ve čtvrtek svým klientům rozeslal newsletter s informacemi o změně obchodních podmínek a zdražování služeb týkajících se zejména směny peněz či transferů, které vstoupí do platnosti od 12. srpna letošního roku.

Jedna z nejvýraznějších novinek je snížení limitu pro bezplatnou směnu mezi měnami, po jehož překročení uživatel platí poplatek 0,5 procenta (klienti s placenými tarify Premium nebo Metal tento poplatek neplatí). Limit se nově snižuje na 25 tisíc korun měsíčně – firma však v newsletteru pro české zákazníky omylem uvedla sumu 1 250 korun, což se okamžitě setkalo s poněkud vyděšenými reakcemi na sociálních sítích.

„Bohužel byl originální e-mail rozeslán s chybou. Novým limitem pro směnu měny bez poplatku bude 25 tisíc, ne 1 250 korun. Českým zákazníkům budeme rozesílat novou komunikaci, abychom chybu napravili. Omlouváme se za jakékoliv způsobené nepříjemnosti,“ uvedl Revolut pro CzechCrunch. Navíc k tomu dodává, že podle jeho dat většina lidí na tento limit obvykle nedosáhne, takže by to nemělo při běžném fungování ovlivnit tolik zákazníků.

Změny se dotknou i víkendových směn mezi hlavními měnami včetně české koruny. Revolut si nově bude účtovat při převodu vyšší přirážku k mezibankovním měnovým kurzům. Dosud byla 0,5 procenta, nově bude 1 procento. Transakce dělané během pracovních dnů zůstávají nadále bez přirážky.

revolut-junior1

Přečtěte si takéRevolut v Česku spouští účty Junior. Chce dát kontrolu rodičům a posílit finanční gramotnost dětíRevolut v Česku spouští účty Junior. Chce dát kontrolu rodičům a posílit finanční gramotnost dětí

Novinkou bude od srpna také nový poplatek u převodu peněz. Nejpopulárnější typy transakcí jako domácí převody nebo převody eur v rámci eurozóny budou nadále bez poplatků, avšak transakce mezi všemi dalšími zeměmi budou nově zpoplatněné ve výši 15 korun s výjimkou první platby v daném měsíci, která je zdarma.

Pozitivní změna čeká na uživatele, kteří dělají chyby – pokud při odesílání transakce vyplní špatné údaje, Revolut nově nabídne možnost kontaktovat zákaznickou podporu s požadavkem pro její zpětné zrušení.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym