Přes 87 milionů dolarů. Dwayne Johnson je opět nejlépe placeným hercem světa, díky Netflixu zazářily i další hvězdy

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

ballers-dwayne-johnson-hbo-2

Foto: HBO

Dwayne Johnson v seriálu Hráči

0Zobrazit komentáře

Co se týče nejvýdělečnějších filmů, série Avengers a další projekty Disneyho téměř nemají konkurenci. Svět herců je ale něco jiného, protože jejich příjmy se odvíjí hlavně od rozpočtů, známosti vlastního jména a v neposlední řadě množství produkcí, v nichž se objeví. Seznamy finančně nejúspěšnějších herců proto často obsahují jména, která by čekal málokdo.

S žebříčkem deseti nejlépe placených herců za uplynulý rok opět přišel americký Forbes, který se zaměřil na období mezi 1. červnem minulého roku a 1. červnem roku letošního. Zdroji informací se mu stala data Nielsenu, ComScore, Box Office Mojo a IMDB, vycházelo se nicméně také z přímých rozhovorů s lidmi ze zábavního průmyslu.

Ačkoliv byla téměř polovina zvoleného období zasažena koronavirovou pandemií a pozastavením většiny produkce, odhadovaná čísla se pohybují v mnoha desítkách milionů. Velký vliv na to má Netflix, což dobře ukazuje příklad Adama Sandlera.

Ve svém typickém žánru nenáročných a ztřeštěných komedií tato hvězda (v kontextu Hollywoodu celkově ale nepříliš žádaný herec) poslala loni do kin jediný film. Navíc se jednalo o nezávislý thriller Drahokam (v originále Uncut Gems), jehož výdělky dosáhly pouhých 51 milionů dolarů. Sandler ovšem v roce 2014 s obří streamovací službou podepsal smlouvu na čtvrt miliardy dolarů. To mu stačí na to, aby se dostal na deváté místo žebříčku.

První místo už více odpovídá viditelnosti herce, i když stále nemusí být pro mnohé zjevné. Až 87,5 milionu dolarů si podle odhadů za stanovené období vydělal Dwayne Johnson (na úvodní fotce), známý především z akčních blockbusterů, dobrodružných filmů a několika komedií.

Bývalý profesionální wrestler přezdívaný jako The Rock jen od Netflixu dostal 23,5 milionu za chystaný film Red Notice a úspěšnou se stala také jeho spolupráce s oděvní značkou Under Armour. Johnson se na vrcholu seznamu objevil už loni.

Bodoval i Deadpool a Wahlberg

Výplatu o celkové hodnotě 71,5 milionu dolarů a druhé místo mezi nejlépe placenými herci si vysloužil Ryan Reynolds alias Deadpool. V roli populární komiksové postavy se objevil naposledy v roce 2018, v posledním roce ale natočil hned dva filmy pro Netflix, každý za 20 milionů dolarů.

Ze streamovacích služeb a televizních produkcí ve velkém těžil také následující Mark Wahlberg. Tomu mělo 58 milionů dolarů vynést například obsazení do filmu Spravedlnost podle Spensera od Netflixu a produkování dokumentárních sérií McMilióny a Wahl Street, obojí pro HBO.

6-underground-ryan-reynolds-netflix

Foto: Netflix

Ryan Reynolds dostal za roli ve filmu 6 underground: Tajné operace od Netflixu 20 milionů dolarů

Další příčky už jsou z hlediska výše výdělků mnohem vyrovnanější a rozdíly se počítají „jen“ v několika milionech. Na čtvrté místo se s 55 miliony dolarů vypracoval Ben Affleck, těsně za ním je s 54 miliony Vin Diesel a překvapivě následuje bollywoodský herec Akshay Kumar, který prý uspěl hlavně díky propůjčování svého jména v reklamě. Dosáhl na 48,5 milionu dolarů.

Lin-Manuel Miranda se na sedmou příčku a sumu 45,5 milionu dolarů dostal díky prodeji jeho hitu Hamilton Disneymu za 75 milionů.

Žebříček uzavírají spolehlivý Will Smith (44,5 milionu dolarů), už zmiňovaný Adam Sandler s 41 miliony a mistr bojových umění v Hollywoodu Jackie Chan. Ten přes svůj věk 66 let vůbec nezpomaluje a za rok se objevil rovnou v pěti nových filmech. Další vysoké honoráře jeho směrem tečou například prostřednictvím reklamních spoluprací.

Na celém seznamu nefiguruje jediné ženské jméno. Ačkoliv se chce to rychle vysvětlit podstatně nižšími platy hereček, ve skutečnosti chystá Forbes jejich samostatný žebříček vydat za měsíc.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym