Kultovní zombie horor Resident Evil přichází na Netflix. Bude hraný i animovaný seriál, na který láká trailer

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

netflix-resident-evil-infinite-darkness-2

Foto: Netflix

V CGI seriálu Resident Evil se v hlavních rolích opět potkají Leon a Claire

0Zobrazit komentáře

Resident Evil, série odehrávající se převážně ve světě po zombie apokalypse způsobené tajemnou společností, je všude. Po úspěchu první hry z roku 1996 se začala rozšiřovat nejen o další herní pokračování, ale také do literatury, komiksu, mainstreamového filmu, televize a vznikly dokonce divadelní hry. Nyní se do jedné z nejpopulárnějších hororových franšíz vůbec pouští také Netflix, který příští rok vydá animovaný seriál.

Přesněji řečeno, Netflix chystá rovnou dva seriály ze světa Resident Evil, přičemž v obou případech se bude jednat o premiéry. Dosud se totiž série pohybovala pouze v médiích hraného a animovaného filmu. Streamovací služba tak příští rok uvede první animovaný a později také první hraný seriál.

Upoutávka na animovaný Resident Evil: Infinite Darkness v pouhé minutě láká na vše, co mají fanoušci série rádi. Uvidíme hutnou atmosféru plíživého strachu, první náznak zneklidňující záhady, především ale známé tváře hrdinů Leona a Claire. Ti se spolu v hlavních rolích objevili naposledy v CGI filmu Resident Evil: Degeneration v roce 2008, jejich příznivce tak čeká velké shledání.

resident-evil-2-leon-claire

Foto: Capcom

Leon a Claire se poprvé potkali ve hře z roku 2002. Její loňský remake se dočkal nadšených reakcí

Prozatím ovšem nevíme, za jakých to bude okolností. Samotná upoutávka ukazuje Claire, když objeví pravděpodobně novou oběť experimentů Umbrella Corporation, Leon naopak zachraňuje neznámého muže před zombie. Jedinou další dostupnou informací je jméno Hiroyuki Kobayashiho, jednoho z hlavních tvůrců napříč celou historií Resident Evil, který dohlíží také nad animovaným projektem pro Netflix.

Záběry z chystaného hraného seriálu jsou pravděpodobně ještě daleko, zato ale byla zveřejněna jeho premisa. Základem budou dvě časové linie oddělené šestnácti lety. První se zaměří na dvě čtrnáctileté sestry Jade a Billie, postupně odhalující tajemství jejich otce zapleteného do hrozící apokalypsy. Druhá pak bude sledovat už dospělou Jade, snažící se přežít ve světě, kde zbývá jen patnáct milionů lidí. Ostatní podlehli T-virusu, což ale neznamená, že zemřeli.

První řada zombie seriálu má obsahovat osm přibližně hodinu dlouhých epizod, o jejichž produkci se postará společnost Constantin Film stojící i za filmovou sérii s Milou Jovovich. Na rozdíl od nepříliš nadšeně přijatých snímků se však o vedení scénáře postará Andrew Dabb a výkonným producentem mu bude Browen Hughes. Zatímco první ze zmíněných má na svém kontě seriál Lovci duchů, druhý se podílel například na Perníkovém tátovi (Breaking Bad) nebo Volejte Saulovi (Better Call Saul).

Oba seriály Netflixu se sice budou odehrávat ve stejném univerzu, ale podle všeho spolu žádný děj ani postavy sdílet nemají. Streamovací služba se tak vydává tentokrát vydává trochu jiným směrem, než snahou o budování provázaného univerza. Alespoň prozatím.

Hry Resident Evil představily zcela nový žánr známý jako „survival horror“. Pro něj je typické, že hlavní postavy s minimem prostředků čelí velké převaze ze strany strašného zla. Jedna z vůbec nejznámějších zombie sérií tak obsahuje zásadní aspekt strachu a nejistoty, které navíc doplňuje složitou konspirací a v nejlepších zpracováních i silnými postavami.

Takový základ představuje poměrně bohaté možnosti pro vyprávění zajímavých děsivých příběhů. Od Resident Evil: Infinite Darkness tak můžeme očekávat spíše podívanou zaměřenou na fanoušky, od hraného seriálu zase zaměření na výrazně širší publikum. Sami tvůrci slibují kombinaci dobře známých prvků a novinek.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym