Český Madmonq získal 13 milionů na tabletky pro lepší výkon hráčů videoher. Podpořily ho i pokerové hvězdy

Peter BrejčákPeter Brejčák

michal_noga_madmonq_414

Foto: František Weiss

Michal Noga, zakladatel a ředitel Madmonq

0Zobrazit komentáře

Různé doplňky stravy podporující soustředění nebo výkon jsou na trhu stále populárnější, většina z jejich výrobců se ale zaměřuje na širokou cílovou skupinu pracujících lidí. Michal Noga se domnívá, že oblast esportu je v tomto ohledu přehlížená. A proto před čtyřmi lety založil Madmonq, jenž vyrábí pilulky zaměřené právě na profesionální hráče videoher a podporu jejich zdraví a výkonu.

Z Česka se postupně rozrůstá i do zahraničí, pravidelně jeho produkty používá přes 40 tisíc lidí a v dalším rozvoji teď firmě pomůže nová investice. Celkem 500 tisíc eur, v přepočtu asi 13 milionů korun, do Madmonqu vkládá několik hvězdných angel investorů včetně známých jmen z oboru esportu a pokeru.

Těmi jsou pokerová hvězda Bertrand „ElkY“ Grospellier nebo nejpopulárnější pokerový streamer na platformě Twitch Lex Veldhuis. Mezi další investory patří manažer a mecenáš československé twitchové scény Lukáš „LastGameBlitz“ Křítek, autor a podnikatel Radek „Sterakdary“ Starý, Vojta Roček stojící za exitovaným startupem Stories a fond AdRock Ventures.

Nově získané prostředky chce Madmonq využít zejména na zvyšování povědomí o důležitosti a prioritizaci zdraví ve světě gamingu, vývoj nových produktů, budování týmu a zároveň si touto investicí otevírá cestu k dalšímu kolu Series A, které plánuje na druhou polovinu letošního roku.

madmonq_michalpetr2

Foto: František Weiss

Michal Noga a Petr Andrýsek ze startupu Madmonq

Misí české firmy je, aby do roku 2030 všichni hráči věnovali zdraví stejnou důležitost, jakou dnes běžně věnují svému hardwaru. Doteď se přitom Madmonq financoval jen z vlastních zdrojů a od začátku byl podle vyjádření svého zakladatele Nogy ziskový s tím, že v loňském roce přesáhl obrat jeden milion eur, tedy přes 26 milionů korun.

„Chceme pomoci budovat svět, ve kterém zdraví a lepší výkon jsou pro hráče prioritou a ne někde na vedlejší koleji. Ačkoliv trh s doplňky stravy měl jen v loňském roce hodnotu přes sto miliard dolarů, esport a hráči jsou stále velmi přehlíženou skupinou a dosud na trhu nebyl doplněk stravy, který by byl inovativně navržený pro jejich specifické potřeby,“ popisuje Noga.

„Gaming je vyčerpávající a fyzicky i mentálně náročnou aktivitou. Hráči, stejně jako tradiční sportovci, potřebují podporu pro svou výdrž, odolnost, mentální vyrovnanost a celkové zdraví. Díky zmíněné investici budeme hráčům dále poskytovat náš zdravý doplněk stravy, pomáhat jim vytvářet zdravé návyky a sdílet s nimi obsah a nástroje, které jim zdravě pomohou k lepšímu výkonu,“ komentuje zakladatel a ředitel Madmonq.

A ačkoliv míří česká firma zejména na hráče, její tablety mají být účinné pro všechny, kteří sedí dlouhé hodiny za počítačem a potřebují se koncentrovat. Fialové cucavé tablety totiž v sobě obsahují organický kofein, čajové extrakty, neesenciální aminokyseliny a další složky bohaté na živiny.

Na rozdíl od kávy nebo energetických nápojů by navíc jejich konzumace neměla způsobovat rychlý nástřel a po několika hodinách stejně rychlý útlum, podle Nogy je totiž pro hráče důležitější stabilnější výkon než chvilkové nakopnutí.

Tvůrci tablet tak uvádí, že Madmonq uživatelům poskytuje okamžité benefity ve formě lepšího výkonu a soustředění, ale také dlouhodobé pozitivní účinky jako podporu paměti, zraku a metabolismu či lepší zvládání stresu.

Madmonq

Foto: Madmonq

Madmonq je výkonnostní doplněk stravy

„Madmonq je pro mě první značkou, která skutečně naplňuje termín ‚love brand‘. Ještě nikdy jsem neviděl tak nekonvenční a specifický přístup celého týmu k tomu, jak udělat ze zdraví prioritu v rámci herního světa. V kombinaci se skvělými finančními výsledky bylo investování peněz do Madmonqu opravdu jednoduchým rozhodnutím,“ komentuje svou investici pokerový hráč Bertrand „ElkY“ Grospellier.

Do budoucna se Madmonq plánuje zaměřit zejména na geografickou expanzi. Čeští zákazníci doteď tvořili přibližně polovinu, poměr se postupně obrací ve prospěch těch zahraničních. Firma se proto zaměří zejména na trhy jako Velká Británie nebo Francie. Z pozice provozní ředitelky mu v tom bude pomáhat i nedávná posila v podobě Jany Soukupové, která se za své dřívější aktivní působení v politice a světě mladých dočkala umístění ve výběru CzechCrunche a Hospodářských novin Innovators 20.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym