Kdy budou v Česku noví Přátelé, kdy Duna a jak vypadá seriál Resident Evil. Je tu další CC Watch s filmovými a seriálovými tipy

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

ccwatch81
0Zobrazit komentáře

Je tady nové vydání newsletteru CC Watch o tom, na co se dívat. Znamená to shrnutí zajímavých novinek ze světa filmu a televize za poslední týden, upozornění na vzrušující trailery a tipy na audiovizuální program na večer i kdykoliv jindy. Asi největší zprávou posledních i následujících dnů bude pro mnohé blížící se vydání nového speciálního dílu Přátel, který se chystá i do Česka na HBO GO.

Pro nás je to ale samozřejmě jen začátek. Vedle traileru na návrat kultovního sitcomu totiž vyšly i nové upoutávky na seriál Resident EvilLoki nebo film od tvůrce The Perks of Being a Wallflower (Charlieho malá tajemství). A to jsme ještě nezmínili, že Amazon má poměrně blízko k tomu, aby koupil Jamese Bonda.

Spolu s dalšími novinkami nechybí samozřejmě ani doporučení ke sledování od nás i od osobnosti z české startupové scény, mezi těmito tipy je třeba nová zombie komedie od Zacka Snydera. Další porci smíchu pak zajistí parodie nabízení scénářů studiím na YouTube, o vážnější umění se zase postará feministické drama z období velké hospodářské krize.

Aby vám naše shrnutí a doporučení propříště neuniklo, můžete se k odběru newsletteru CC Watch přihlásit zde.

***

Co hýbe světem filmu a televize

Amazon možná koupí studio MGM, kterému patří James Bond: Už nějaký čas zase žijeme v éře zvětšujících se mediálních konglomerátů a rostoucí konkurence v krizi. Studio MGM má sice věhlasnou historii, v kontextu masivních franšíz dominujících žebříčkům ziskovosti je ale vidět jen díky sérii s Jamesem Bondem.

Na rozdíl od Amazonu nebo Applu, které koupi studia zvažovaly také, má však rozsáhlou knihovnu starších filmových a televizních děl s tisíci tituly jako série Rocky a Creed, seriály Vikingové či Příběh služebnice a mnoho dalších. Proto je Amazon podle zdrojů The Information za akvizici MGM ochoten nabídnout až devět miliard dolarů.

Kdy a kde uvidíme Dunu? Když nová drahá adaptace jednoho z nejoceňovanějších děl sci-fi připadla režisérovi Příchozích nebo Blade Runnera 2049, bylo jasné, že fanoušci žánru ho budou očekávat jako Nový zákon Bible. Po příchodu pandemie a změnách v distribučním modelu Warner Bros. teď ale není jasné, jak vlastně Duna vyjde.

Magazín Deadline s odkazem na anonymní zdroje mluví o zářijové premiéře na festivalu v Benátkách a exkluzivním uvedení v kinech 1. října. Vedení WarnerMedia ale rychle reagovalo s ujištěním, že film počátkem října půjde zhlédnout na plátně nebo na HBO Max ve Spojených státech. Jak to bude v Evropě, zatím můžeme jen hádat.

Na co jsme zvědaví

Nejspíš bude otázkou očekávání, jestli trailer nového speciálu Přátel nadchne, nebo zklame. Tvůrci se totiž místo klasického dílu po sedmnácti letech rozhodli s herci ze sitcomu přímo zavzpomínat na jedno z nejkultovnějších děl v dějinách televize. Jak jsme přiblížili i v samostatném článku, ústřední šestice a mnoho dalších se vracejí do původních kulis Přátel, znovu sehrávají některé ikonické scénky nebo popisují svou cestu k seriálu. Na speciál se přitom můžeme (prozatím s titulky) těšit také na českém HBO GO, kde vyjde stejně jako v USA už 27. května.

Další zprávy, tipy na novinky a trailery, na něž jsme velmi zvědaví, výběr zajímavých filmů i seriálů, které stojí za vidění, či osobní tip jednoho z členů redakce CzechCrunche najdete v kompletním osmém vydání newsletteru CC Watch.

Pokračování nového newsletteru CC Watch si můžete přečíst zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym