T-Mobile v Česku spouští podporu pro eSIM v Apple Watch. Nový tarif si kupovat nemusíte, stačí měsíční poplatek

Filip HouskaFilip Houska

apple-watch

Foto: Daniel Korpai/Unsplash

Hodinky Apple Watch

0Zobrazit komentáře

Minulý týden T-Mobile nalákal, že začne v Česku podporovat Apple Watch ve verzi GPS + Cellular, tedy s integrovanou eSIM, díky které můžete hodinky využívat nezávisle na vašem iPhonu a stále být připojeni k síti. Dnes růžový operátor novou službu oficiálně spustil a zároveň do své nabídky zahrnul modely Apple Watch, se kterými bude kompatibilní.

Nová služba pro podporu eSIM v jablečných hodinkách se jmenuje Apple Watch Connection a stojí 99 korun měsíčně. Pokud ji tedy budete chtít využívat, budete si připlácet ke svému tarifu necelých sto korun – zcela nový tarif tak není potřeba. T-Mobile navíc uvádí, že pokud si Apple Watch Connection aktivujete do roku od uvedení, dostanete první tři měsíce užívání zdarma.

„Apple Watch Connection je kompatibilními s tarify z generace Můj Tarif, Můj svobodný tarif a Můj student. U firemních zákazníků je služba Apple Watch Connection kompatibilní s Tarify pro firmu, tarify ze starší generace Profi na míru a s minutovými tarify,“ odpovídá operátor na svém webu na otázku, s jakými tarify bude služba funkční.

K tomu, aby vám služba fungovala, je nutné mít Apple Watch Series 6 nebo Apple Watch SE, oba modely ve verzi GPS + Cellular. Ty bylo dosud v Česku prakticky nemožné oficiálními cestami koupit, někteří si je však mohli dovézt ze zahraničí, kde se prodávaly. Pokud je ale nemáte a plánujete jejich pořízení, můžete je rovnou vzít přímo od T-Mobilu.

Apple Watch SE ve variantě GPS + Cellular (40 mm) jsou v nabídce T-Mobilu nejlevnější a stojí 9 999 korun. Naopak generaci Series 6 s podporou eSIM a hliníkovým kabátkem (44 mm) pořídíte od operátora za 15 999 korun. V případě, že byste se uvázali jedním z tarifů, bude jednorázová cena nižší. Podrobnější rozpis má T-Mobile na svých stránkách.

Apple Watch lze ovšem zakoupit i jinde, například u autorizovaných prodejců produktů od Applu. Například iStyle o nich informoval už s předstihem a aktuálně je má v nabídce uvedeny, podobně to má i třeba iStores, který nabízí taktéž varianty z nerezové oceli, jež jsou dražší a odolnější. V nabídce je má také Alza a samozřejmě i oficiální český e-shop Applu.

applewatch-call

Foto: Apple

Na Apple Watch s eSIM můžete telefonovat i bez iPhonu

Po předplacení služby a zakoupení nových podporovaných hodinek od Applu pak stačí jít do aplikace Watch na iPhonu, odkud spárování hodinek a aktivaci Apple Watch Connection provedete. Po propojení získají hodinky nastavení tarifu podle telefonu a v síti jsou přihlášené pod stejným telefonním číslem – můžete tudíž obě zařízení používat současně nebo na sobě zcela nezávisle.

Nutné je mít také iPhone 6s a novější modely s nainstalovaným operačním systémem iOS 14 (a novějším). Pak budete moci z hodinek volat, zasílat a přijímat zprávy, používat hlasovou asistentku Siri, streamovat hudbu a využívat služby vyžadující mobilní připojení jako takové. Typicky se takový benefit bude hodit například během sportování, kdy můžete svůj iPhone nechat doma.

T-Mobile je zároveň prvním operátorem v Česku, který podporu eSIM v nových Apple Watch umožňuje. Zatím však není jasné, kdy se k T-Mobilu v podpoře eSIM v Apple Watch připojí i jeho dva konkurenti. Vodafone podle vyjádření pro CzechCrunch na podpoře eSIM „pracuje“, zatímco O2 o implementaci „přemýšlí a zvažuje všechny dostupné možnosti“.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym