Netflix ukázal velký trailer na druhou řadu svého fantasy hitu. Nový Zaklínač dorazí ještě letos

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

zaklinac

Foto: Jay Maidment/Netflix

Henry Cavill v seriálu Zaklínač od Netflixu

0Zobrazit komentáře

Druhá řada Zaklínače bude poměrně výrazně jiná než první. To víme už dlouho, teď ale konečně dostáváme zevrubnější představu, co od ní očekávat. Netflix na virtuální akci WitcherCon odhalil dvouminutový trailer očekávaného fantasy a spolu s tím zaznělo, že osm nových dílů příběhů Geralta z Rivie dorazí skoro přesně dva roky po původní premiéře seriálu.

Adaptace knižní série Andrzeje Sapkowského se do mainstreamu poprvé dostala na přelomu minulé dekády díky oceňovaným počítačovým hrám. Televizní zpracování se prozatím soustředí na nájemného lovce nestvůr neboli zaklínače Geralta, čarodějku Yennefer a princeznu Cirillu, které ve složité síti vyprávěcích linek svedlo dohromady. Když jsme přitom trojici viděli naposledy, všichni čelili zásadním momentům svého života.

Zatímco první řada Zaklínače představovala komplexní svět, jeho pravidla, kouzla a mnoho různých magických stvoření, druhá se na první pohled odehrává v naprosté pustině. Geralt se totiž s princeznou Ciri vydal co nejdále vřavě okolního světa, aby ji ochránil a spolu mohli odhalit, jaký je její osud spojený s velkou, netušenou mocí.

„Jsem tvůj osud?“ ptá se Ciri. „Jsi mnohem víc,“ odvětí Zaklínač, žlutýma očima hledíc do temné, nebezpečné noci. Později dvojice dorazí do pevnosti v horách Kaer Morhen, kde Geralt vyrostl. Ačkoliv je ve stavu poměrného rozkladu, zaklínači zde stále žijí a svého dávného přítele přivítají s otevřenou náručí, avšak zároveň s varováním. Malá dívka nejen přitahuje mocné temné síly, ale sama je dost možná jejich průnikem.

Aby se dokázala postarat sama o sebe, zaklínači ji začnou trénovat, což v traileru překvapivě téměř nevidíme. Paradoxně více záběrů Ciri s mečem nebo ve více taktickém oblečení jsme mohli vidět v několikavteřinovém teaseru z počátku června. Tehdy se ukázaly první výraznější náznaky, jak se z bezbranné dívky postupně začne stávat silná postava, jejíž moc by mohla překonat takřka všechny bytosti ve fantazijním světě Zaklínače.

Samozřejmě nebudeme zabíhat do detailů a pídit se po spoilerech, je nicméně na místě zmínit, kam se pokračování seriálu v rámci Sapkowského předlohy vydá. První řada se totiž z většiny soustředila na krátké povídky z Geraltova univerza, s čímž se pojila také její výrazná epizodičnost. Ve druhé řadě se objeví třeba zpracování oblíbené povídky Zrnko pravdy, ale měli bychom zabřednout také hlouběji do samotné knižní série.

Už z traileru je tak poměrně zřejmé více lineární vyprávění, které hlavní scenáristka seriálu Lauren S. Hissrich slíbila už loni v lednu. I když si Netflix nejspíš větší akci a vývoj děje schovává na později, je překvapivé, kolik toho dvouminutové video odhaluje. Můžeme se těšit na poměrně výrazný vývoj charakterů Ciri, nahlédnutí do osobní historie Geralta i těžké následky velké bitvy ze závěru první řady Zaklínače.

Nové díly na obrazovky konečně dorazí 17. prosince, tedy po dvou letech čekání. Už tak náročné natáčení v mnoha lokacích s více než tisícičlenným štábem narazilo na několik komplikací, nejdříve kvůli restrikcím kolem pandemie, později přímo kvůli nákaze a zranění Henryho Cavilla na place. Poslední klapka padla v březnu a Netflix nám do zákulisí umožnil nahlédnout ve speciálním videu.

netflix-witcher-season-2-freya-allan-princess-ciri

Foto: Jay Maidment/Netflix

Freya Allan jako princezna Ciri ve druhé řadě seriálu Zaklínač

Trailer a oznámení data premiéry byly bezesporu hlavními body večera, na virtuální konferenci WitcherCon pořádané spolu s herním studiem CD Projekt Red se ale ukázaly také další zajímavosti. Vyšlo například nové video, kde představitelky Ciri a Yennefer mluví o svých postavách, shrnují jejich dosavadní vývoj a naznačují budoucnost. V krátkém teaseru jsme se dověděli také datum uvedení animovaného prequelu Zaklínače s podnázvem Nightmare of the Wolf, který na Netflixu vyjde už 23. srpna.

CD Projekt Red pak oznámil, že do konce roku vyjde hra Zaklínač 3 ve verzi pro konzole nové generace a rovnou s sebou přinese rozšíření inspirované seriálem. Nakonec ze strany Netflixu nesmíme zapomenout ještě na jednu velkou věc – Henry Cavill pro druhou řadu Zaklínače slíbil novou píseň od Marigolda, jehož Toss a Coin to Your Witcher ovládla internet.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym