Ema chystá novou kavárnu v Holešovickém pivovaru. Poprvé nabídne i velkou zahrádku
K oblíbeným espresso barům na Florenci, v Libni a Karlíně přibude ještě podnik v Holešovicích. Přesune se sem rovněž celá pražírna.
Kavárny Ema espresso bar jsou známé především z pražského Masarykova nádraží a z Karlína. Jedna se ale nachází také v pražské Libni, kde je kromě samotného podniku také pekárna a pražírna. Právě ta je jedním z důvodů, proč nyní Ema vstupuje do Holešovic.
Pražírna Alf & Bet v Libni už totiž nestačí. Přestěhuje se tak do většího. A spolu s ní společnost otevře v Holešovicích rovnou i novou kavárnu. „Celkově bude mít prostor kolem tří set metrů čtverečních a káva se bude pražit už jenom v Holešovicích,“ vylíčila pro CzechCrunch manažerka Karolina Zemanová.
Zhruba sto metrů čtverečních by v novém prostoru měla zabírat právě kavárna. Ve srovnání s aktuálními espresso bary by tu měl být prostor celkově větší, navíc se s dobrým počasím rozšíří, ke kavárně totiž náleží ještě venkovní prostor. Nová Ema tak bude bohatší o poměrně velkorysou zahrádku.
V Holešovicích najde Ema místo v ulici U Průhonu, konkrétně pak v areálu Holešovického pivovaru. „Je to lokalita, která nás baví, navíc je pořád v blízkosti našich dalších provozů, takže to vychází dobře i logisticky. Holešovice ale byly vždycky místem, kde jsme chtěli být,“ říká Zemanová. Kromě kavárny a pražírny tu Ema bude mít také tréninkovou místnost pro svoje baristy.
Nový espresso bar by se pro veřejnost měl otevřít zhruba v polovině dubna. V Libni pobočka zůstane, spolu s ní i pekárna, ze které se pečivo distribuuje do všech dalších. Peče se tu chleba, stejně jako koláče či buchty.
První Emu otevřel zakladatel Kamil Srbek v roce 2013 na Florenci. Inspirovaná byla kavárnami v Londýně. Zpočátku šlo o vedlejšák, nakonec se ale podnik rozeběhl, a tak vznikla společnost Alf & Bet. Přibyly také další pobočky – nejdřív v Libni, pak v Karlíně. Ve všech se před dvěma lety rozhodli, že přestanou používat jednorázové kelímky.
Aktuálně směřuje Alf & Bet pozornost právě k nové pobočce. „Přesun pražírny do zcela nových prostor je poměrně náročný, a zabírá nám dost času, až se rozběhne, budeme uvažovat o nějakém dalším rozvoji, zatím ale nemáme nic konkrétního,“ dodává Zemanová k tomu, zda se chystají s Emou obsadit ještě nějakou další čtvrť.