Gastronomie

radlik-v2

V Palírně Radlík představili kolekci blendovaných pálenek. Jejich etikety vytvořila umělá inteligence

Pálenky, které by vznikly spojením odlišných typů ovocných destilátů, jsou velkou raritou. V palírně v Jílovém u Prahy mají hned tři.

novak-martin

V Oboře má pole, kravín a pivovar. Průkopnický sedlák vymyslel, jak všechno ekologicky propojit

Cirkularita je v současnosti hodně trendy. Jenže pro někoho nejde o trend, ale o zcela přirozený přístup k životu. Třeba pro Martina Nováka z…

green-table-nahled

V Praze se objevilo zelené bistro. Menu má ryze vegetariánské a jeho součástí je hydroponická farma

Jídla bez masa mohou být zábavná, pestrá a skutečně chutná. Dokazuje to šéfkuchařka Miluše Makó, které byla svěřena kuchyň v novém bistru Green Table.

langos-nahled-nove

Langoš s kečupem nebo s bůčkem. Oblíbená vinárna láká na hody v duchu letních koupališť

Dva týdny uplynuly a je tady další porce novinek z českého gastronomického rybníčku v podobě newsletteru Deli.

sahajdak-nahled-1

Komorní, hravá a neotřelá hospoda. Taková bude Marie B, nový podnik šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka

Sahajdák neholduje spojení fine dining. Proto o Marii B, již otevírá společně s kolegy, mluví jako o hospodě. Bude neformální a menu v ní…

martin-rezac

Pivo, pečivo a pstruzi. Společnost Meriton Martina Řezáče se proinvestovala k síti rybích bister

Nejprve přišla investice do pivovaru, pak do akvaponické rybí farmy a nakonec do pekárny. Propojením nyní vznikl nový koncept rybích bister.

sweetgreen

Tak trochu sci-fi salaterie. U Chicaga otevřela restaurace, kde se o vás postará robotická kuchyň

Introvertův sen. Tak by se dala nazvat nová restaurace nedaleko Chicaga. Objednáte si tu totiž přes aplikaci a jídlo vám připraví automat.

staropramen-orlando-bloom-min

Z Orlanda Blooma je expert na Prahu. V reklamě Staropramenu opěvuje české pivo před Evropou

Od Staroměstského orloje si to hvězda Hollywoodu zamíří k Vltavě – a od ní na Smíchov, přímo do centra pivovaru, kde dokonce skončí v…

jan-plechac

Kouř a bubliny ze skla. Cenu pro prestižní barmanskou soutěž navrhl designér Jan Plecháč

25. května proběhne české finále soutěže Diageo Reserve World Class. Vítěz si odnese cenu, která ztělesňuje důležité prvky barmanského řemesla.

forejtRozhovor

Nový burger pro mekáč mohl být jako rajská nebo španělský ptáček, říká Forejt. Sám si dává double cheese

Slavný šéfkuchař spojil síly s McDonald’s nejprve jako ambasador, teď ale vytvořil vlastní hamburger. Co na to říkají jeho gastrokolegové?

premek-forejt-maestro

Přemek Forejt vytvořil nový burger pro McDonald’s. Je překvapivě nemekáčovský, plný okurek a omáček

Je to fresh, mám to rád? Forejtův fastfoodový song jste si možná nezamilovali, ale burger s lehce kyselými omáčkami hraje na zajímavější notu.

bjukitchen_1Story

Jednoduchost a pohoda. Myslela jsem si, že otevřít vlastní bistro bude horší, říká Bára Karpíšková

O vlastním bistru přemýšlela Bára Karpíšková asi osm let. Nyní má už dva měsíce otevřeno a svým hostům servíruje jídla, která doma uvařila „milionkrát“.

brad-pitt_1

Ryan Reynolds ze svého ginu udělal velký byznys. Teď s vlastní značkou přichází i Brad Pitt

Hollywoodský herec na svém novém alkoholu spolupracoval také s člověkem, se kterým nedávno uvedl organickou značku kosmetiky proti stárnutí.

pizza-nuova

Pražská Pizza Nuova je mezi nejlepšími pizzeriemi v Evropě. Denně tu italských pochoutek vyrobí několik set

Průvodce 50 Top Pizza zná každý milovník slavného italského pokrmu. Letos se do žebříčku dostal také známý pražský podnik.

triko-nahled-1

Tatérská legenda Michal Burda provozuje úspěšný koloniál v Praze. Nyní otevírá nový podnik v Táboře

Po dvou týdnech je tady další porce novinek z české gastronomické scény v podobě newsletteru Deli. Tentokrát zavítáme kromě Prahy také do Tábora a…