Gastronomie
Dostali jsme další ránu, došly síly i peníze. Populární cukrárna Lelí's Cupcakes zavírá krám
Košíčkové dorty značky Lelí's Cupcakes končí s prodejnou v pražském Karlíně. „Co bude dál, nevíme. Nový prostor nehledáme,“ píše jejich zakladatelka.
Rony Plesl, pivo, knedlíky a umami. Národní pavilon na světové výstavě Expo 2025 má konkrétní obrysy
Počítá se s tím, že v pavilonu na Expu se prodá dva tisíce jídel denně a tři tisíce piv. Stane se tak největší českou…
Za 129 korun měsíčně jídlo za půlku ceny. Česká aplikace láká zákazníky zpátky do restaurací
TasteTown propojuje zákazníky se stovkami podniků skrze výhodné nabídky. Zatím působí v Praze a Brně, k marketingu využívá lokální mikroinfluencery.
Bylinky, včely a voda, co vše pohání. Byli jsme u pramene Rajce, kde se sbírají přísady i pro Kofolu
Kolem pramenů svých vod se Kofola snaží napravovat zdejší krajinu, jejíž největší problém je zadržování vody. Je to tak i v Rajecké dolině.
V Karlíně otevřela rodinný podnik v secesním stylu. Chceme být zastávka mezi kanclem a Kohouty, říká
Café V Ráji propojuje historický interiér s moderním přístupem. Šéfka Kristina Klicperová v podniku vsadila na mladý tým a sousedskou atmosféru.
Pivo Proud není žádná limitka, ale jeden z největších projektů Prazdroje a jeho budoucnost, říká Drahoňovský
Přes 15 let pracoval v médiích. Nyní se Tomáš Drahoňovský v oddělení komerčních inovací Plzeňského Prazdroje snaží řešit klesající spotřebu piva.
Práci ve velkém kavárenském řetězci vyměnil za vlastní podnik. Sází v něm na sladké pečivo jako od babičky
Je libo převalovaný vdoleček, tažený štrůdl nebo dvojctihodný koláč? Vyrazit na ně můžete do nové pekárny, která je malou spojkou mezi Prahou a Moravou.
Čeští kavárníci The Miners šlapou do expanze. Otevřeli u Sagrady Familie a v Polsku, na řadě je Vídeň
Oldřich Valta a Egor Kolpakov budují z Prahy kavárenskou síť, která má být největší v Evropě. Pobočky teď přibývají jak na běžícím pásu.
Šokoval jsem i pana primáře, říká Žufánek, který vyměnil růst palírny za longevity, kurkumu a omega 3
Martin Žufánek na konferenci Money Maker popsal, proč se pustil do longevity, co mu pomáhá a proč jejich rodinná palírna už neroste.
Do cukrářské show si šla pro inspiraci na detektivku a málem ji vyhrála. Teď spolupořádá sladký festival
Tereza Olbrichtová na sebe upozornila v soutěži Peče celá země. Kromě receptů ale žije i psaním detektivek nebo vedením rodinné geodetické firmy.
Češi na lovu nejlepších kaváren. Stačí pár kliknutí a výbornou kávu si dáte kdekoliv v Evropě
Aplikace European Coffee Trip oslovuje stovky tisíc uživatelů, kterým doporučuje celkem 4600 kavárenských podniků napříč 43 zeměmi.
KFC na Václaváku otevřelo restauraci, jakou jinde v Evropě nenajdete. Koupíte tu i kuřecí ponožky
Singapur, Spojené státy... a teď Česko. Centrum Prahy se stalo teprve pátým místem na planetě, kde KFC otevřelo svou vlajkovou restauraci.
Houbové pivo, rajčatové víno či káva z pohanky. V podzemí Václaváku servírují nealko drinky podle AI
Restaurace Triton má unikátní interiér a teď taky menu – jídlo vznikalo klasicky, nealko drinky k němu vymyslela umělá inteligence jménem Jarvis.
Blíží se svatomartinské hody. Kam vyrazit na tu nejlepší, dozlatova vypečenou husu?
Svatomartinské slavnosti, svátek všech milovníků dobrého jídla, jsou tady. V novém Deli newsletteru se tak dočtete, kam se vydat na ty nejlepší.
Stojí za Vnitroblockem i Gramem, míří ke 180 milionům a říká: Budovat byznys a žít naplno je těžké
Spoluzakladatel skupiny Dudes&Barbies Lukáš Žďárský líčí v rozhovoru plány na nový eventový prostor a popisuje, jakou cenu zaplatil za úspěšný byznys.