Gastronomie

kubernatStory

Restaurace Paul v Praze? Snad příští rok, káva a sladké už nestačí, říká muž, který teď šéfuje i Costě

Dubajská čokoláda? Obří hit, byznysový potenciál v ní však nevidím, říká šéf Paula a Costy Filip Kubernat. Zajímavé mu přijdou třeba lanýže či kaštany.

mexicka00

Jako v chrámu z Indiany Jonese. V Holešovicích se vylupuje Mexická, ambiciózní projekt tvůrců Bruxxu či Sii

Už 10. března budeme moci poprvé zavítat do restaurace, která chce předvést latinskoamerickou kuchyni, jak jsme ji v Česku ještě nezažili.

beer

Matuška, Kolektor i Vinohradský parlament. Kam si v Praze zajít na čepované nealko pivo?

Nealkoholické pivo už dávno není jen Birell. Možností je stále víc a to i čepovaných! Přinášíme tipy na patnáct pražských podniků, kde mají nealko…

yummy-mvp-x

Do Česka dorazily finské krabice, které mají usnadnit vaření. Zkusili jsme, jak to funguje

Objednáte si jídlo, které si předem vyberete, a domů dorazí ingredience v přesném množství. Cílem Yummy je zamezit plýtvání s potravinami.

sensu-1

Sourozenci zavřeli oblíbené bistro v Liberci a přesunuli se do Prahy. Jejich matcha je teď hitem

Lukáš a Anna Le sbírali inspiraci na cestách po Asii, v Praze pak vytvořili kavárnu Sensu. Ta zaujala minimalistickým interiérem i inovativním menu.

zrno-zrnko

Známá pražská ulice voní po chlebu, kávě i designu. Revoluční oživují nové podniky v čele se Zrno Zrnko

Revoluční ulice má sice obří potenciál i dobré umístění, vůči lidem ale není vstřícná. To se ovšem pomalu mění a míří sem spousta zajímavých…

cokolada-x

Dubajská čokoláda? To je šílený trend. Proto jsme vymysleli pražskou jako náhradu, hlásí výrobce z Řep

„Dubajské čokolády, které se nám dostaly do rukou, tedy vlastně do úst, nebyly chuťově zajímavé,“ zaznívá z české čokoládovny.

dubajske-cokolady-mvp

Česko pobláznila dubajská čokoláda. Která je ale nejlepší a stojí opravdu za to? Čtěte náš redakční test

Vyzkoušeli jsme pět různých dubajských čokolád od českých i zahraničních výrobců, které jsou dostupné na českém trhu.

guilty-pleasure-regular

Úředník slávista a bohemák z korporátu se chtěli do práce těšit. Tak si založili burgrárnu jak z USA

„Nic horšího, než že přijdeme o všechny peníze, se stát nemůže,“ říkají František Vosecký a Philip Mahovský z bistra Guilty Pleasure.

ajala-nahled

Z Ekvádoru či Belize až do centra Brna. Čokoládovna Ajala otevřela první kamennou prodejnu

Nové vydání newsletteru Deli se tentokrát nese zejména na sladké vlně. Na své si přijdou milovníci čokolády i lahodného pečiva.

noel9

Měla být hlavním lákadlem Masaryčky. Místo toho je střešní restaurace zavřená a firma dluží miliony

Na konci loňského roku otevřela na střeše Masaryčky restaurace Noel. Po pár týdnech je už ale zavřená, důvodem je insolvenční řízení.

praha-dejvice

Ctím tržní hospodářství, říká ten, co měl mít dejvickou nádražku. Přenechal ji původnímu provozovateli

K rozhodnutí vedlo mimo jiné i to, že původní provozovatel nabídl víc než Spojka Events, která v soutěži vyhrála.

farina-8

Dvanáct druhů mouky, vejce s karotenem. Šéfkuchař Aromi otevřel Farinu, která sází na dobré těstoviny

Ve Farině dostanete maso i pizzu, sází ale na těstoviny. Stojí za ní šéfkuchař Riccardo Lucque, který v Praze působil už v mnoha úspěšných…

spejle

V pražském centru se zabydlela druhá Špejle. Podnik nabízí nová jídla a 280 kombinací ginu s tonicem

Jídlo se tu vybírá z barů, lze se tu tak najíst poměrně rychle. V nové restauraci Špejle mají i nové chutě a také větší…

bistro-b

Lidi z Vnitroblocku obsadili bývalý zaměstnanecký bufet České spořitelny. Otevřeli tu Bistro B

K otevření nového bistra přispěla Česká spořitelna, která vlastní na Budějovické řadu nemovitostí. Banka doufá, že tu podnik zůstane i po jejím odchodu.