
Káva ze Starbucksu za korunu nebo 1+1 jídlo zdarma. Česká aplikace boduje u mladých a chce do regionů
Nebylo jim ještě ani třicet a rádi objevují nové podniky – tak vymysleli aplikaci, která to usnadní i jejich vrstevníkům. A po roce se…

Jaké pivo pít v zimě? Poradíme, které styly jsou do chladného počasí nejlepší i co k nim zakousnout
Jak chutná britské pivo, které zraje podobně jako víno? Kolik procent alkoholu má zimní verze stylu sour ale a čím nejlépe zapít štrůdl?

Sem chodí i rození Italové. Na Vinohradech roste pekárna, kde se na focacciu i cornetta stojí fronty
Italské bistro a pekárna Arte Bianca vznikla z přátelství Čecha a Itala, kteří spojili zkušenosti z gastronomie a pekařiny.

Kuře z Popeyes, robotická kuchyně i kino s donáškou burgeru do křesla. Otevírá nové Centrum Černý Most
Pražské nákupní centrum se po rozšíření přejmenovává na Westfield a chce měnit pravidla nakupování i zábavy.

Česká čokoláda slaví světový úspěch. Zlato získala díky neobvyklé příchuti a spolupráci se známým kuchařem
Čokoládovny Steiner & Kovarik a Míšina čokoláda získaly zlato a stříbro v uznávaných cenách International Chocolate Awards.

V Japonsku mu zachutnali kříženci mezi donuty a mochi, tak je s bratrem začal péct na Jiřího z Poděbrad
U náměstí Jiřího z Poděbrad najdete malou prodejnu Chibi Mochi. A uvnitř si dáte sladkost, jakou jste nejspíš ještě neochutnali.

První chleby ztvrdly na kámen a hygiena přišla kvůli spáleninám, vzpomínají matadoři z Esky na její start
Karlínská Eska má desáté narozeniny! Její chleba je vyhlášený nejen v Praze, cesta za ním ale nebyla bez problémů a za ty roky se…

Uspěli, svůj způsob ale nedoporučují. Manželé utekli do Porta, kde otevřeli oblíbený bar s craftovými pivy
„Život je příliš krátký na to, abychom jej prožili na jednom místě,“ popisují svoji filozofii manželé Zuzana a Denis Kuzlovi.

Zkuste letos svatomartinské lahůdky jinak. Zajít můžete na bezmasé hody, nehusu, husí empanadas i kachnu
Čas husích hodů je tu! Někdo se těší celý rok, pokud vás ale klasická kombinace maso–knedlík–zelí neláká, máme tipy, jak tuhle tradici zkusit jinak.

Začínal na severu, teď vaří v nejzelenější restauraci v Praze. Mazel je jako moje dítě, říká
Jiří Červený prošel řadou českých podniků a pracoval i v Německu. Teď je v čele Mazla, kde ukazuje, že i zelenina umí udělat velkou…

Milovníci langošů, vyrazte na Hloubětín! Ve starém nákupním středisku otevřela ambiciózní Langošérije
Výborné langošové pop-upy v Praze už máme, teď se o naši přízeň uchází i kamenné bistro Langošérije, které by se rádo proměnilo v novou…

Fine dining pro každý den. Nenápadná Óda ukazuje, že top gastronomii si můžete dopřát kdykoliv
Nenápadná restaurace otevřela zcela ve svém duchu – bez pompy a fanfár. Jídlo, které v ní servírují, si ale pozornost zaslouží.

Jejich jídlo chtěl Ricky Gervais. Teď sází na vegan fine dining, pomohl jim i šéfkuchař z New Yorku
Letenská restaurace Chutnej se rozhodla jít cestou, kterou v Česku téměř nikdo nezkoušel. Pořádá čistě rostlinné degustační večeře.

8Nedělní oběd podle tří hvězdných šéfkuchařů. V jedné kuchyni předvedli, co každý umí nejlépe
Jan Knedla, Daniel Tillinger a Maroš Jambor patří ke kuchařské špičce v Česku a na Slovensku. Společně teď ukázali, v čem jsou silní.

Praha dostala třetí Tisse Bakery. Nová řemeslná pekárna vyrostla u Anděla, brzy má přibýt další v Karlíně
Pekárny Tisse od svého rozjezdu snoubí francouzský styl pečení se skandinávským přístupem k práci a pokračovat v tom budou i dál.












