Gastronomie

Restaurace Paul v Praze? Snad příští rok, káva a sladké už nestačí, říká muž, který teď šéfuje i Costě
Dubajská čokoláda? Obří hit, byznysový potenciál v ní však nevidím, říká šéf Paula a Costy Filip Kubernat. Zajímavé mu přijdou třeba lanýže či kaštany.

Jako v chrámu z Indiany Jonese. V Holešovicích se vylupuje Mexická, ambiciózní projekt tvůrců Bruxxu či Sii
Už 10. března budeme moci poprvé zavítat do restaurace, která chce předvést latinskoamerickou kuchyni, jak jsme ji v Česku ještě nezažili.

Matuška, Kolektor i Vinohradský parlament. Kam si v Praze zajít na čepované nealko pivo?
Nealkoholické pivo už dávno není jen Birell. Možností je stále víc a to i čepovaných! Přinášíme tipy na patnáct pražských podniků, kde mají nealko…

Do Česka dorazily finské krabice, které mají usnadnit vaření. Zkusili jsme, jak to funguje
Objednáte si jídlo, které si předem vyberete, a domů dorazí ingredience v přesném množství. Cílem Yummy je zamezit plýtvání s potravinami.

Sourozenci zavřeli oblíbené bistro v Liberci a přesunuli se do Prahy. Jejich matcha je teď hitem
Lukáš a Anna Le sbírali inspiraci na cestách po Asii, v Praze pak vytvořili kavárnu Sensu. Ta zaujala minimalistickým interiérem i inovativním menu.

Známá pražská ulice voní po chlebu, kávě i designu. Revoluční oživují nové podniky v čele se Zrno Zrnko
Revoluční ulice má sice obří potenciál i dobré umístění, vůči lidem ale není vstřícná. To se ovšem pomalu mění a míří sem spousta zajímavých…

Dubajská čokoláda? To je šílený trend. Proto jsme vymysleli pražskou jako náhradu, hlásí výrobce z Řep
„Dubajské čokolády, které se nám dostaly do rukou, tedy vlastně do úst, nebyly chuťově zajímavé,“ zaznívá z české čokoládovny.

Česko pobláznila dubajská čokoláda. Která je ale nejlepší a stojí opravdu za to? Čtěte náš redakční test
Vyzkoušeli jsme pět různých dubajských čokolád od českých i zahraničních výrobců, které jsou dostupné na českém trhu.

Úředník slávista a bohemák z korporátu se chtěli do práce těšit. Tak si založili burgrárnu jak z USA
„Nic horšího, než že přijdeme o všechny peníze, se stát nemůže,“ říkají František Vosecký a Philip Mahovský z bistra Guilty Pleasure.

Z Ekvádoru či Belize až do centra Brna. Čokoládovna Ajala otevřela první kamennou prodejnu
Nové vydání newsletteru Deli se tentokrát nese zejména na sladké vlně. Na své si přijdou milovníci čokolády i lahodného pečiva.

Měla být hlavním lákadlem Masaryčky. Místo toho je střešní restaurace zavřená a firma dluží miliony
Na konci loňského roku otevřela na střeše Masaryčky restaurace Noel. Po pár týdnech je už ale zavřená, důvodem je insolvenční řízení.

Ctím tržní hospodářství, říká ten, co měl mít dejvickou nádražku. Přenechal ji původnímu provozovateli
K rozhodnutí vedlo mimo jiné i to, že původní provozovatel nabídl víc než Spojka Events, která v soutěži vyhrála.

Dvanáct druhů mouky, vejce s karotenem. Šéfkuchař Aromi otevřel Farinu, která sází na dobré těstoviny
Ve Farině dostanete maso i pizzu, sází ale na těstoviny. Stojí za ní šéfkuchař Riccardo Lucque, který v Praze působil už v mnoha úspěšných…

V pražském centru se zabydlela druhá Špejle. Podnik nabízí nová jídla a 280 kombinací ginu s tonicem
Jídlo se tu vybírá z barů, lze se tu tak najíst poměrně rychle. V nové restauraci Špejle mají i nové chutě a také větší…

Lidi z Vnitroblocku obsadili bývalý zaměstnanecký bufet České spořitelny. Otevřeli tu Bistro B
K otevření nového bistra přispěla Česká spořitelna, která vlastní na Budějovické řadu nemovitostí. Banka doufá, že tu podnik zůstane i po jejím odchodu.