Gastronomie

weekly-8

Jak jít ve čtyřiceti do důchodu, co plánuje Radek Kašpárek a jak porostou ceny bytů

Je tady další vydání newsletteru Weekly. Najdete v něm rozhovor s michelinským šéfkuchařem, investorem Lukášem Nádvorníkem nebo šéfem Finepu.

navrh-bez-nazvuRozhovor

Příští restaurace bude zabijačka, žádný fine dining, říká Kašpárek. Teď chci ale druhou hvězdu

Jsem kluk z Ostravy, kterej neměl nic, říká v ojedinělém velkém rozhovoru Radek Kašpárek, který šéfuje michelinskému Fieldu a nové restauraci 420.

karl-v-pekarneRozhovor

Máme i vzorek z doby zlaté horečky na Klondiku, není ale nejcennější, říká šéf kvasové knihovny

Pečení z kvásku je staré tisíce let, v posledních letech ale zažívá renesanci. V Belgii proto vznikla kvásková knihovna a míří do ní i…

pho100-nahled

Místo asijského fine diningu „phóčko“. Známí bratři v novém podniku sází na silný vývar a domácí nudle

Bratři Giang Ta Binh a Khanh Ta Quoc se rozhodli, že se vrátí ke kořenům, k polévce pho. Servírují ji na místě, kde se…

navrh-bez-nazvu-10

Jižní Morava a Brno rozdaly svého Michelina. Podívejte se na to nejlepší, co kraj a město nabízejí

Kam jít posedět? Už nemusíte tápat. Aspoň ne na jižní Moravě a v Brně. Každý rok tu vydávají průvodce po tom nejlepším, co je…

jidlo

Ovocný čaj místo ovoce ve školách končí. Podívejte se na recepty, podle kterých se bude nově vařit

Spotřební koš, podle kterého se řídí stravování ve školách, je starý 30 let. Čekají ho ale změny. Cílem je, aby se vařilo vyváženě a…

radlik-whisky

Boduje v ovocných pálenkách, nyní se rodinná palírna zaměřila na českou whisky. Rodila se tři roky

Palírna Radlík oznámila novinku ve svém portfoliu: whisky. Do jejího vzniku se zapojila celá řada českých pivovarů, které poskytly slad pro sladinu.

tucek-dvaRozhovor

Musíme se víc otevřít laikům, říká spoluzakladatel Doubleshotu. Na drahé kávě se vydělat nedá

Známá pražírna jde nabídkou stále více naproti zákazníkům, co nemusí o původu svých zrn vědět první poslední. Její zakladatel vysvětluje proč.

nealka

Je libo nealko gin nebo víno? Poptávka po náhražkách drinků roste. Tohle jsou naše dojmy po ochutnávce

Redakce CzechCrunche ochutnala nealko drinky – od vína po gin. Zjistili jsme, co stojí za to i které náhražky alkoholu je lepší nezkoušet.

chefs

Slovenské gastronomické hvězdy zazáří v Praze. Představí spojení Asie s Evropou i podtatranskou kuchyni

Září se chýlí ke konci, což znamená, že je tady čerstvá porce gastronomického newsletteru Deli. Tentokrát potěší milovníky degustačních večeří i kávy.

cihi0397

Kro se spojilo s brněnskou snídaňovou legendou Eggo. Celý rok budou vařit to nejlepší z obou světů

Pražští milovníci ranních hodů se mohou radovat. Brněnské Eggo totiž bude rok působit v Karlíně, kam přinese mnohem víc než vyhlášená míchaná vejce.

atomic-matcha

Je zdravá a vypadá dobře na Instagramu. Obliba japonské matchi roste, v Praze otevřel další podnik

Matcha původně pochází z Číny, stala se ale nesmírně populární v Japonsku a teď i v Praze vznikají podniky zaměřené přímo na tento zelený…

melanie-2Story

S mámou dělala soukromou kuchařku ve Švýcarsku, teď čaruje v pražském podniku, co zaujal v Michelinu

Melanii Rácové je 23 let a už má za sebou bohaté gastronomické zkušenosti. Zúročuje je v restauraci, již do svého seznamu zahrnul i slavný…

amuni-nahled

Z Bologni až na Smetanovo nábřeží. Sicilan Massimo Giuliana láká na pizzu s výhledem na Vltavu

Po dvou týdnech je tady čerstvé vydání newsletteru Deli, které tentokrát voní pizzou. Vezme vás ale také do nové Čistírny nebo na pivní festival.

station-majitele

Hot dogy s ořechy i zelím, párky v těstíčku a skvělé drinky. Na Andělu otevřelo nové americké bistro

Dobrého street foodu, který vás naplno zasytí, není nikdy dost. Milovníci amerických hot dogů mají nyní nový potenciálně oblíbený podnik v Praze.