Gastronomie
Jak jít ve čtyřiceti do důchodu, co plánuje Radek Kašpárek a jak porostou ceny bytů
Je tady další vydání newsletteru Weekly. Najdete v něm rozhovor s michelinským šéfkuchařem, investorem Lukášem Nádvorníkem nebo šéfem Finepu.
Příští restaurace bude zabijačka, žádný fine dining, říká Kašpárek. Teď chci ale druhou hvězdu
Jsem kluk z Ostravy, kterej neměl nic, říká v ojedinělém velkém rozhovoru Radek Kašpárek, který šéfuje michelinskému Fieldu a nové restauraci 420.
Máme i vzorek z doby zlaté horečky na Klondiku, není ale nejcennější, říká šéf kvasové knihovny
Pečení z kvásku je staré tisíce let, v posledních letech ale zažívá renesanci. V Belgii proto vznikla kvásková knihovna a míří do ní i…
Místo asijského fine diningu „phóčko“. Známí bratři v novém podniku sází na silný vývar a domácí nudle
Bratři Giang Ta Binh a Khanh Ta Quoc se rozhodli, že se vrátí ke kořenům, k polévce pho. Servírují ji na místě, kde se…
Jižní Morava a Brno rozdaly svého Michelina. Podívejte se na to nejlepší, co kraj a město nabízejí
Kam jít posedět? Už nemusíte tápat. Aspoň ne na jižní Moravě a v Brně. Každý rok tu vydávají průvodce po tom nejlepším, co je…
Ovocný čaj místo ovoce ve školách končí. Podívejte se na recepty, podle kterých se bude nově vařit
Spotřební koš, podle kterého se řídí stravování ve školách, je starý 30 let. Čekají ho ale změny. Cílem je, aby se vařilo vyváženě a…
Boduje v ovocných pálenkách, nyní se rodinná palírna zaměřila na českou whisky. Rodila se tři roky
Palírna Radlík oznámila novinku ve svém portfoliu: whisky. Do jejího vzniku se zapojila celá řada českých pivovarů, které poskytly slad pro sladinu.
Musíme se víc otevřít laikům, říká spoluzakladatel Doubleshotu. Na drahé kávě se vydělat nedá
Známá pražírna jde nabídkou stále více naproti zákazníkům, co nemusí o původu svých zrn vědět první poslední. Její zakladatel vysvětluje proč.
Je libo nealko gin nebo víno? Poptávka po náhražkách drinků roste. Tohle jsou naše dojmy po ochutnávce
Redakce CzechCrunche ochutnala nealko drinky – od vína po gin. Zjistili jsme, co stojí za to i které náhražky alkoholu je lepší nezkoušet.
Slovenské gastronomické hvězdy zazáří v Praze. Představí spojení Asie s Evropou i podtatranskou kuchyni
Září se chýlí ke konci, což znamená, že je tady čerstvá porce gastronomického newsletteru Deli. Tentokrát potěší milovníky degustačních večeří i kávy.
Kro se spojilo s brněnskou snídaňovou legendou Eggo. Celý rok budou vařit to nejlepší z obou světů
Pražští milovníci ranních hodů se mohou radovat. Brněnské Eggo totiž bude rok působit v Karlíně, kam přinese mnohem víc než vyhlášená míchaná vejce.
Je zdravá a vypadá dobře na Instagramu. Obliba japonské matchi roste, v Praze otevřel další podnik
Matcha původně pochází z Číny, stala se ale nesmírně populární v Japonsku a teď i v Praze vznikají podniky zaměřené přímo na tento zelený…
S mámou dělala soukromou kuchařku ve Švýcarsku, teď čaruje v pražském podniku, co zaujal v Michelinu
Melanii Rácové je 23 let a už má za sebou bohaté gastronomické zkušenosti. Zúročuje je v restauraci, již do svého seznamu zahrnul i slavný…
Z Bologni až na Smetanovo nábřeží. Sicilan Massimo Giuliana láká na pizzu s výhledem na Vltavu
Po dvou týdnech je tady čerstvé vydání newsletteru Deli, které tentokrát voní pizzou. Vezme vás ale také do nové Čistírny nebo na pivní festival.
Hot dogy s ořechy i zelím, párky v těstíčku a skvělé drinky. Na Andělu otevřelo nové americké bistro
Dobrého street foodu, který vás naplno zasytí, není nikdy dost. Milovníci amerických hot dogů mají nyní nový potenciálně oblíbený podnik v Praze.