Gastronomie

Podporujícatering_zdrave_squareforbinajzt_logo_black
suchdol-mvpStory

Ve dvou lidech jsme ovládli kampus, hlásí sládci z ČZU. V pivovaru teď testují i nové odrůdy chmele

Suchdolský Jeník letos poprvé překročí výstav 300 hektolitrů. „To z nás pravděpodobně dělá největší univerzitní pivovar v Česku,“ říká sládek.

mol-fresh-corner-na-vaclavaku1

Na Václaváku káva za 79 korun. MOL s konceptem Fresh Corner víří vody turistického centra

Skupina MOL ročně prodá přes 12 milionů šálků kávy. Teď osamostatňuje Fresh Corner od palivové části, protože jeho obliba nestojí jen na pohodlí.

ar-4GaleriePočet fotek9

Okouzlila svět slovinskou kuchyní. Takhle to vypadalo, když Ana Roš přijela do Prahy pomoct té české

Na konci září přijela do Prahy slavná šéfkuchařka z restaurace Hiša Franko, aby českým kolegům ukázala, jak udělat regionální kuchyni globálně známou.

sip

Pizzerie Slice Slice Baby má mladšího sourozence. Hned ve vedlejším vchodu najdete bar Sip Sip Hooray

Do Holešovic přibyl bar Sip Sip Hooray. Dáte si v něm samozřejmě drink, ale taky pizzu od vyhlášené sesterské pizzerie.

alma-1Rozhovor

Almu dostal mezi nej bary světa a pomáhá s novým Kro v Libni. Bude nealko i čepovaná kombucha, láká

Pavel Sochor řídí bary v podnicích Alma a Kro. První dostal na seznam nejperspektivnějších podniků světa, v druhých dohlíží na práci kolegů.

tea-field

Nový podnik v Karlíně ukazuje, co dokáže čaj. Připravují ho tu jako espresso a míchají do smělých kombinací

Čaj už dávno není jen horká tekutina, i když i tu si v Tea Field dáte. Vedle téhle základní varianty ale můžete vybírat z…

five-guys-mvpRychlá zpráva

Potvrzeno: Five Guys jdou do Prahy. První pobočka je téměř hotová, otevře se za pár týdnů

Legendární fastfoodový řetězec bude v obchodním domě Máj, kde na restauraci čekali už loni. Její příchod do Česka ale nabral zpoždění.

furiant-parnas

Původně chtěli cukrářský fine dining. Teď Furiant v Praze rozjel pop-up coby poctu českým sladkým jídlům

Česká sladká jídla nejsou jen buchty a loupáky, i když i ty si tu dáte. Ale taky skvělou krupicovou kaši, knedlíky se švestkami nebo…

petr-henesStory

Uspěl v souboji Zdeňka Pohlreicha. Teď v Olomouci za miliony otevřel stylové bistro pro milovníky Itálie

Petr Heneš z Long Story Short otevřel v Olomouci své vysněné italské bistro, které láká na domácí pečivo i těstoviny a zaujalo legendu českého…

nils-a-marekStory

Všechno jde, říká bývalý armádní potápěč. V Praze má restauraci, kam chodí i Schwarzenegger

Restaurace Kampa Park patří k nejdéle fungujícím porevolučním podnikům. Stojí za ní Nor Nils Jebens, který se ve své kariéře jen tak něčeho nezalekl.

parzival-1

Do Prahy přesídlil uznávaný berlínský šéfkuchař. Opakovaně získal michelinskou hvězdu a chce ji i tady

Na místní fine diningovou scénu vstoupil nový hráč. Je jím ambiciózní šéfkuchař Gal Ben Moshe, který se nebojí vařit ryze podle svého.

hejlikRozhovor

Býval jsem větší střelec. Negativní kritika dělá čísla, ale vyhýbám se jí, vím o své síle, říká Hejlík

Proč nechce známý food bloger chodit do právě otevřených podniků a jak hodnotí sebevědomí českých gastropodnikatelů? O tom mluví v rozhovoru.

titbit-1Story

Opustili ministerstvo, aby do Česka dováželi exotické ovoce. Díky jejich technologii vydrží čerstvé i týden

Na začátku stála láska k cestování. Dnes firma Titbit vozí do Česka chutě z celého světa a vyvinula „kabátky“, díky kterým vydrží ovoce déle…

otto-vasak

Tipují ho na dvě michelinské hvězdy. Teď se jako první za Česko dostal mezi nejlepší šéfkuchaře světa

Šéfkuchař Otto Vašák z jihomoravské restaurace Essens si připsal velký mezinárodní úspěch. Bohužel ale prošvihl slavnostní ceremoniál.

Lucky Wedding

Opustili korporát a jistotu výplaty. Teď dělají lidem svatby a eventy s milionovými rozpočty

Lucie a Miroslav Valeriánovi se z manažerských pozic vrhli do svateb i eventů. Nyní dokážou připravit akci dle přání klienta. Ať je jakékoliv.