Gastronomie

spejle

V pražském centru se zabydlela druhá Špejle. Podnik nabízí nová jídla a 280 kombinací ginu s tonicem

Jídlo se tu vybírá z barů, lze se tu tak najíst poměrně rychle. V nové restauraci Špejle mají i nové chutě a také větší…

bistro-b

Lidi z Vnitroblocku obsadili bývalý zaměstnanecký bufet České spořitelny. Otevřeli tu Bistro B

K otevření nového bistra přispěla Česká spořitelna, která vlastní na Budějovické řadu nemovitostí. Banka doufá, že tu podnik zůstane i po jejím odchodu.

ema-1

Ema chystá novou kavárnu v Holešovickém pivovaru. Poprvé nabídne i velkou zahrádku

K oblíbeným espresso barům na Florenci, v Libni a Karlíně přibude ještě podnik v Holešovicích. Přesune se sem rovněž celá pražírna.

gurdau

Svátek zamilovaných se blíží. Víme, kam vyrazit na tu nejlepší valentýnskou večeři

Po dvou týdnech je tady čerstvá porce gastronomických novinek v podobě newsletteru Deli. Tentokrát se nese v duchu valentýnských radovánek.

Dorota Dostálová a Adam Rundus

Můj problém s přejídáním začal tím, že jsem vyrůstal se třemi holkami, říká gastronadšenec Rundus

Duo Adam Rundus a Dorota Dostálová v podcastu Režim nerušit od CzechCrunche popisují, jaká byla jejich cesta k jídlu i k sobě navzájem.

eska

Nová Eska zatím otevřela jen na zkoušku, po dvaceti minutách už bylo narváno. Najdete ji na Letné

Nová letenská Eska je menší než ta karlínská a míří hlavně na prodej s sebou. O víkendu ji mohou zákazníci vyzkoušet za zvýhodněné ceny.

jana-jelic

Kuchyni není třeba obětovat zdraví, i lidé v restauraci můžou být v pohodě, míní šéfkuchařka Jana Jelič

Řev v kuchyni a žalostné podmínky bez chvíle odpočinku v gastronomii 21. století nejsou v kurzu. Co podle Jany Jelič dělá skutečně kvalitní restauraci?

Edison Filmhub

U Masaryčky se otevřel hotel. Bude v něm i oblíbená asijská restaurace Sumi Garden a kino s výčepem

Hybernská ulice se proměňuje z pouhé tranzitní zóny na atraktivní lokalitu. Po hotelu The Cloud One přibydou nové služby i kulturní prostory.

eva-cejkova-bistro

Oblíbené bistro řeznické rodiny Čejků v Karlíně končí. Vztahy jsou důležitější než byznys, říká šéfka

„Já jsem startupový rozjížděč, taťka je devadesátkový typ. Na moje nápady reaguje hláškou o ‚těch mých internetech‘,“ popisuje Eva Čejková.

cans

Milion prodaných plechovek za rok a půl. Jaroslav Beck míří s Cans do světa a chystá další nápoje

Po předloňském startu v Česku se neslazené nápoje Cans vydaly do Německa a teď jdou do Velké Británie. Má to násobně zvýšit prodeje.

bistro-karel-19Story

Ale vždyť jste jen ženy! Úspěšné bistro Karel založily dvě známé, zákazníci za ním ale hledají muže

V pražské Troji otevřel před rokem nevšední podnik. Zajímá místní a návštěvníky zoo, ale jezdí do něj i lidé z Letné, Vinohrad či Holešovic.

isaac-vod

Ze stánku naučil Pražany jíst americké barbecue, teď otevřel restauraci. Isaac's BBQ je jako masožroutský sen

Isaac Starobin z vyhlášeného projektu Dirty Dog si splnil sen a otevřel si vlastní restauraci. Prim v ní hrají lahodné maso a vyladěné drinky.

kro-karlin

Konec karlínského Kro? Jen stěhování, přesuneme i pekárnu z Vršovic, říká šéf. Nový prostor není daleko

Taky se k vám doneslo, že končí karlínské bistro Kro? Jeho šéf Vojta Václavík vyvrací obavy a popisuje velké plány svého podniku.

prazskatrznice-viz9-min

Holešovická tržnice ožije jídlem. Ještě letos tu Ambiente otevře nového Myšáka a další Naše maso

Ambiente otevře v Pražské tržnici novou pobočku Myšáka a řeznictví Naše maso. Novinkou bude slovenská restaurace. Zátiší obsadí Burzu.

jan-knedla-nahled

Konkurence Michelinu Gault&Millau vstoupila do Česka. Nejvyšší ocenění získalo Papilio Jana Knedly

Kromě michelinských hvězd se v Česku budou rozdělovat také čepice nového průvodce. První ročník za sebou nechal 165 z nich po celém Česku.