Gastronomie

Podporujícatering_zdrave_squareforbinajzt_logo_black
bistro-na-kopciStory

Kariéru manažerky hodila za hlavu a odešla na statek. Otevřela tam bistro, kde se teď stojí fronty

Místo kanceláře dnes stojí u kávovaru. Půlroční provoz, domácí buchty od maminky a lokální suroviny dělají z bistra Na Kopci oblíbené místo.

gavin-lewis-v-pulseStory

Z baru v Bristolu do michelinek a pak do Olomouce. Na vaření je nejlepší adrenalin, říká Gavin Lewis

V olomoucké restauraci Pulse vaří šéfkuchař, který si prošel vyhlášeným podnikem L’Enclume i pražským Kampa Parkem. A chystá se na fine dining.

ikea-1

Jak se švédsky řekne talíř na masové koule? IKEA vypustí do světa gastronomický bestseller

Masových koulí od IKEA se po celém světě ročně prodá miliarda kusů. A tak pro ně švédský gigant nechal vyrobit speciální talíř.

hoxton

Stojí za vyhlášenými pražskými burgery, teď přidávají kuře. Je jako album od Depeche Mode, říkají

Někdejší hudební producent Depeche Mode a kluk ze Sibiře přidávají k oblíbeným burgerům také kuře. V novém podniku ho připravují na tři způsoby.

akonzerva-8Story

Kuře na paprice je hit, veverka na víně propadák, hlásí zavařovači z Ambiente a pouští se do nových jídel

V Jenči u Prahy uvaří dva kuchaři každý pracovní den na 1 200 porcí jídla a připraví 300 porcí sušeného masa. Nedávno si museli…

freezypeezy3

Začali s jednou plotýnkou a rozesláním esemesek. Dnes chtějí dostat svá mražená jídla i do firem

FreezyPeezy vyrábí vakuovaná mražená jídla, která stačí ohřát ve vodě – třeba když není čas stát u plotny. V redakci jsme několik z nich…

turnov-2Story

Vrátili do Turnova pivo, pak s ním pronikli do Prahy. Sází také na vlastní sekanou nebo chleba

Podnikatel přetvořil nevyužitý průmyslový areál v moderní pivovar. A i když zatím není výdělečný, už se rozrostl do dalších měst. Třeba Prahy.

sentiero-3

Fine dining v lese a ve dvou tisících metrech nad mořem. Jak se hoduje na alpské gurmánské stezce?

Degustační hodování na stolech s bílým ubrusem uprostřed divoké alpské přírody? Přesně takový zážitek se rozhodli pořádat gastropatrioti z Livigna.

burger-bliss

V Dejvicích vaří kuchař a michelinská manažerka burgery s francouzskou duší. A dávají jim kuriózní jména

Burgerový boom by už leckoho mohl unavit. V Burger Bliss v pražských Dejvicích se ale vydali francouzskou cestou a do bulek dávají třeba tradiční…

katchi-2

Kachny, tajné menu a vítězka Hell’s Kitchen jako šéfkuchařka. Štěpán Návrat otevírá novou restauraci

Mezi Karlovým a Palackého náměstím v Praze se otevřel nový podnik Katchi. Stojí za ním známý restauratér Štěpán Návrat a vaří tu Sierra Holanová.

martin-stanglRozhovor

Rozjezd nebyl, v jaký jsme doufali, říká Martin Štangl o své restauraci. Ale je to můj splněný sen

Už dva roky v Karlíně funguje zážitková restaurace Štangl, která nahradila horní patro populární Esky. Jak se jí vede, popisuje v rozhovoru její šéf.

trms-1

Maso je taky byznys. Nový šéf zvedá The Real Meat Society a chce se dostat na milion dolarů

Pražské řeznictví založil a dlouho vedl kuchař Paul Day, od loňského června to ale neplatí. Většinovým majitelem je slovenský byznysmen Peter Križan.

blumery_team_01-kopie-2

Kavárna Blumery je mladší ségra letenského Kolektoru. Zhlédla se v květinách a usídlila v bývalé poště

Na Jiřího z Poděbrad vyrostl další nový podnik. Stojí za ním parta z letenského Kolektoru, která se zamilovala do místního západu slunce.

cyklo

Kam na trhy, řemeslné pivo nebo českou kuchyni? Přinášíme tipy na cyklovýlety východně od Prahy

V dalším díle cykloseriálu tentokrát vyrážíme východně od Prahy. Nevynecháme ani trasu podél Labe nebo zastávku v řemeslném pivovaru.

mewery_founder-roman-laus-and-team-min

Brněnské „vepřové“ z laboratoře je blíže sériové výrobě. Získalo další desítky milionů korun

Startup Mewery patří mezi lídry ve vývoji kultivovaného masa na bázi mikrořas a živočišných buněk. Celkem už nabral financování přes sto milionů.