Gastronomie

disfrutar

Za nejlepším jídlem nemusíte na druhý konec světa. Žebříčku top restaurací kraluje Barcelona

Opět vyšel prestižní žebříček 50 nejlepších restaurací na světě a nejvýše najdete podnik ze Španělska. Dobré jídlo ale najdete i blíže Česku.

bublina-nahled

Místo Vinografu otevřel Bublinu. Horešovský si pro svůj nový šumivý podnik vybral rodné Černošice

Šumivá vína a kuchyně Středomoří, která se pod taktovkou sardinského kuchaře setkává i s chutěmi Blízkého východu. Taková je nová černošická Bublina.

monastiq-nahled

Nová kapitola restaurace v pražském hotelu Mandarin. Asii zde vystřídala zemlbába a okurkový salát

Restaurace v hotelu Mandarin zásadně změnila koncept. A její tým ukázal, že i často opakované spojení „moderní česká gastronomie“ umí překvapit.

uvoz-nahled

Nejprve Malá Strana, teď Hradčany. Podnikatelka přináší pod Pražský hrad skvělou gastronomii pro místní

Gastronomický newsletter Deli je opět tady a tentokrát vás naláká k Pražskému hradu. I tam můžete vyrazit na skvělé jídlo, když víte, kam se…

lucie-nahled

Bubliny ve sklenici? To není říz, ale špína, říká žena, která posouvá kvalitu piva v Česku

Lucie Janečková má jasné poslání: chce, aby si lidé po celém Česku mohli dát skvělé pivo. Český přístup k čepování pak šíří i za…

burger-king-sterboholy

To, že Burger King má méně restaurací než McDonald’s nebo KFC, je výhoda. Nekonkurují si, říká manažer

„Poptávka po kuřecím mase vzrostla opravdu enormně,“ popisuje Jiří Petrovič. A dotkla se i portfolia fastfoodové značky Burger King.

aleb-nahled

Jako když vás pozvou k sobě do obýváku. Nový podnik spojuje levantské chutě s naturálními víny

Podnik Aleb láká na chutě dálných krajin. Ženy, které za ním stojí, chtějí, aby se u nich hosté cítili, jako by byli u nich…

los-capolitos-wolt-awards

Nejoblíbenější jídla na Woltu? Vrabci z Prahy, bún bò nam bô z Olomouce a burrito z Ostravy

Platforma s rozvozy Wolt vybrala podniky, které v roce 2024 svým hostům nabídly bezkonkurenční gastronomický zážitek.

alcron-bar

Do Prahy míří velký koktejlový festival. Zapojí se do něj přes dvacet barů po celém městě

Milovníci koktejlů by si měli v kalendáři označit týden od 6. do 13. května. V té době proběhne festival, do něhož se zapojí pražské…

zrno-zrnko

Prodali úspěšnou jazykovku a založili pekárnu. V Zrno Zrnko upečou přes tisíc bochníků chleba denně

Jakub Štefeček a Ondřej Kuchař zvažovali po prodeji jazykové školy investovat do nějakého startupu. Místo toho se ale rozhodli rozjet vlastní pekárnu.

filip-sajler

Vývar je základ. Sajler ho zvládne až 3 miliony litrů za rok a pomohl mu i k chytré kantýně v lednici

V Hopi Holdignu připraví miliony balených jídel ročně. A přišli na to, jak je dostat k co nejvíce lidem: v lednicích, jež umí nahradit…

fuze-nahled

V Masaryčce otevřela nevšední restaurace s pivovarem. Zve na uzené pivo či maso z hliněných pecí

Nový podnik, jehož součástí je i malý pivovar, se rozprostírá na třech patrech a 1 400 metrech čtverečních. A až se otevře zahrádka, usadí…

400 hejlik

Vychází snídaňová bible Lukáše Hejlíka. Aby mohla vzniknout, při putování zemí snídal i třikrát denně

Lukáš Hejlík za posledních sedm měsíců snědl 84 vajec Benedikt a 62 omelet napříč celým Českem. Pracoval totiž na knize pro milovníky snídaní.

proud-nahled

V Prazdroji uvařili méně hořký ležák s nižším obsahem alkoholu. Chtějí jít naproti chutím mladých dospělých

Mladí dospělí vyhledávají spíše nápoje s nižším obsahem alkoholu. V pivovaru Proud se tak rozhodli jít jim naproti a uvařili ležák na míru jejim…

holka

Naproti Štvanické lávce zakotvila nová Holka. Vyrazit za ní můžete na skvělé jídlo i tankové Dalešice

Po dvou týdnech je tady čerstvé vydání newsletteru Deli, ve kterém tentokrát našly místo především brunchové novinky a také jedna Holka v Karlíně.