Je libo pivo s příchutí okurkového salátu? Na Zichovec Beer Festu můžete ochutnat i jiné divočiny

Čerstvý přehled gastronomických novinek v podobě newsletteru Deli je po dvou týdnech opět tady. Je v něm něco pro milovníky piva i exotiky.

zichovec-nahled

Foto: Pivovar Zichovec

Zichovec Beer Fest proběhne už 9. září

0Zobrazit komentáře

Je to smutné, ale je to tak. Prázdniny končí, září je za rohem, počasí se zakabonilo a můžeme jen doufat, že nás čeká vřelé babí léto. Utěšovat se smíme alespoň tím, že vyrazíme na něco dobrého. Vydat se přitom můžeme klidně na výlet do krásných Beskyd, do Loun za 60 druhy piv a v Praze máme šanci putovat – alespoň prostřednictvím chutí – dokonce až do dalekého Peru.

Zichovec Beer Fest

Rok se s rokem sešel, a to znamená jen jediné. Blíží se velký den pro všechny milovníky a milovnice craftových piv. V sobotu 9. září totiž přímo v Pivovaru Zichovec propukne velkolepý pivní festival, na který loni přijely takřka dva tisíce lidí. Není se čemu divit, protože láká na neuvěřitelných 60 druhů piv, která letos doprovodí také řízené degustace a jako tradičně hudba a spousta jídla v podání podniků Hell Smoke BBQ, Big Smokers, Ansámbl, Foxy Rolls a dalších.

„Tento rok se chceme zaměřit také na stále se zvětšující skupinu lidí, kteří si vaří pivo sami doma – domovarníky a lidi, kteří by teprve chtěli začít vařit. Budeme mít stan, kde budeme na domovarnické sadě vařit festivalové pivo pod záštitou našeho kreativního sládka Martina Urbana, který začínal také jako domovarník,“ dodává Veronika Petráková ze Zichovce.

zichovec-1

Foto: Pivovar Zichovec

K ochutnání tady bude na 60 druhů piv

Homebreweři tady budou mít možnost vyměnit a ochutnat vlastní vzorky piv. Navíc je pro ně nachystaná samostatná prohlídka pivovaru a na hlavním pódiu proběhne panelová diskuze na téma vaření piva, které se zúčastní domovarníci i pivovarníci. Postaráno tak bude i o ty, kdo si budou chtít kromě zábavy užít nějaké to vzdělávání.

Veronika Petráková láká kromě klasických piv také na rozličné infuze, u kterých se meze experimentům nekladou. „Čím větší šílenost, tím lépe. Základ vždy tvoří pivo, které máme v běžné nabídce. To poté modifikujeme různými ingrediencemi, takže vznikají takové kousky jako Okurkový salát, což je kyseláč s okurkami, solí a pepřem nebo babiččin koláč se švestkami a mákem.“

zichovec-2

Foto: Pivovar Zichovec

Součástí akce bude i prohlídka pivovaru

Za zmínku stojí ještě pokus Like a Bloody Mary, kyseláč s rajčatovým pyré, tabascem a worcesterovou omáčkou, který měl minulý rok takový úspěch, že ho v Zichovci vydali jako velkou várku, která se okamžitě vyprodala. Tento rok se mohou návštěvníci těšit na 16 infuzí, namátkou například na Grilovaný ananas, Butter Chicken, Whisky Sour, Mango Lassi, Buffalo Hot Wings, Nakládačky nebo Ginger z bot.

V Lounech to tedy bude pořádné dobrodružství, gastronomických novinek je ale mnohem více. Podívat se na ně můžete v novém vydání newsletteru Deli.