Oblíbená pekárna Oh Deer Bakery zavírá. Chci to začít dělat znovu a lépe, říká její majitel
Punkově začala, náhle končí. Pekárna Lukáše Vaška, která přinesla do Česka cronuty, se v polovině prosince zavře. Nejde ale o úplný konec.
Když v roce 2017 Lukáš Vašek začal péct cronuty, které prodával v malé pobočce v Bělehradské ulici, milovníci máslového pečiva radostně jásali. Do Česka totiž přinesl produkt našinci dosud neznámý. Z punkových začátků, kdy si podnikatel všechno dělal sám, mu jeho počin Oh Deer Bakery rychle vyrostl pod rukama, otevřel několik dalších poboček a rozkročil se i do Saudské Arábie. Dnes však na Instagramu fanoušky informoval o tom, že pekárna Oh Deer Bakery tak, jak ji známe, končí.
„Před rokem jsem udělal špatné rozhodnutí, že přenechám výrobu. Byl jsem unavený, zničený, vyhořelý až do základu a tohle mi přišlo jako fajn řešení. Bohužel to drhlo. V posledních týdnech to vyvrcholilo nespočtem zpráv od Vás, které nebylo vůbec fajn číst,“ napsal Lukáš Vašek na instagramový profil Oh Deer Bakery.
Pokračoval slovy, že vždycky říkal: „Než to dělat blbě, tak to raději zavřu!“ A že 15. 12. budou všechny Oh Deer otevřeny naposledy. Jenže situace je trošku jiná a složitější. Pro CzechCrunch Lukáš Vašek sdělil podrobnější informace, které se týkají zmíněného přesunu výroby a náhlého ukončení provozu.
„Bohužel jsme se dostali do situace, která je pro mě složitá. Výrobu převzal teď už můj bývalý kolega a já vidím, že to není takové, jaké by to mělo být. Nechci, aby tu výrobu prznil dál. Mrzí mě, že za poslední dobu přišlo dost drsných mailů, stupňovalo se to a nechci být pod něčím takovým podepsaný,“ vysvětluje podnikatel.
Situace tak nyní podle Vaškových slov bude taková, že jeho bývalý společník si bude vyrábět pečivo na pobočkách v Purkyňově a Dejvické ulici, ale bude tak činit pod jinou značkou. Alespoň taková je jejich aktuální dohoda, nicméně pod značkou Oh Deer Bakery nebudou od 15. 12. cronuty a další výrobky na nějakou dobu dostupné.