Praha se poprvé stává dějištěm velkého gastronomického festivalu. Zúčastní se ho 25 podniků
Po dvou týdnech je tady čerstvá porce novinek z české gastronomické scény v podobě newsletteru Deli. Povolte si opasky, protože začaly velké hody.
Velikonoční radovánky jsou za námi, takže nějakou dobu nemusíme vidět mazanec, beránka ani nádivku. Naštěstí včera v Praze začala událost, během které můžeme vyzkoušet rozmanité gastronomické hodování a vytrhnout se z víru tradičních českých jídel. Blíží se také akce, která spojí Asii s americkým BBQ. A radost mohou mít i vyznavači mexické kuchyně a řemeslného pečiva.
Restaurant Week
S dnešním dnem propukla v Praze událost, která by neměla uniknout žádnému milovníkovi dobrého jídla. Až do 23. dubna totiž běží první ročník gastronomického festivalu Restaurant Week, který je ve světových metropolích známý už od roku 1992. Toho pražského je letos součástí 25 restaurací. V každé si připravili speciální tříchodové menu za jednotnou cenu 790 korun.
A že je z čeho vybírat. Zapojila se velká spousta oblíbených pražských podniků, například vietnamská restaurace Nha hai hanh, ve které se sedí na roztomilých plastových židličkách, karlínské Nejen bistro, restaurace Alcron, jejíž kuchyni šéfuje Eliška Hromková, Next Door, Pru58 či podniky La Bottega. Než se do některého z nich vrhnete, nezapomeňte si předem udělat rezervaci. Počet míst je totiž omezený.
Pro další chutné aktuality z české gastroscény se podívejte na poslední vydání newsletteru Deli.